Tess is 100e minilid van Madjoe.
Tess is 100e minilid van Madjoe. ((Foto: ))

Tess is 100e mini-lid Madjoe

ENKHUIZEN – Volleybalvereniging Madjoe heeft zaterdag 6 april haar 100e mini-lid verwelkomd. De zesjarige Tess Wilmans werd voor een volgepakte tribune in het zonnetje gezet.

In Sporthal De Drecht waren zaterdagochtend 33 teams uit niveau 1-2 , 3 en 6 aan het strijden. Tussen de wedstrijden door werd Tess een zeer warm welkom bij Madjoe geheten en getrakteerd op een clubshirt met haar naam. Met een grote glimlach toonde ze het shirt aan haar familie en het publiek.

Uitdaging

Met 100 leden in de leeftijdscategorie van zes tot twaalf jaar mag Madjoe oprecht trots zijn. Het is elk jaar een uitdaging om zoveel kinderen aan de vereniging te binden. Kinderen van deze leeftijden spelen Circulatievolleybal, een variant van het echte spel dat geheel is toegespitst op de balvaardigheid van de pupillen. Het circulatievolleybal is onderverdeeld in zes niveaus. De allerjongsten spelen op niveau 1, waarbij vooral gooien en vangen wordt beoefend. Stapsgewijs neemt het spel steeds meer de vorm aan van het volleybal zoals het ook door senioren wordt gespeeld.

Dat Madjoe al jarenlang het ledenaantal bij de jeugd op een hoog peil weet te houden is een grote prestatie. De jeugdcommissie houdt nauw contact met scholen en organiseert dikwijls sportieve evenementen om kinderen warm te krijgen voor sport. Ook Tess heeft op deze manier ervaren dat volleybal een leuke sport is en heeft na vier gratis proeflessen besloten zich aan te melden als lid.

Meer berichten