In het weekend van 13 en 14 juli vertellen imkers alles over hun werk.
In het weekend van 13 en 14 juli vertellen imkers alles over hun werk. ((Foto: aangeleverd).)

Alles 'bij' de hand in Oosterblokker

OOSTERBLOKKER - Dol op het gezoem van bijen, de geur van honing en bijenwas? Kom het weekend van 13 en 14 juli langs bij Jam en Zo aan de Noorderdracht 45 in Oosterblokker. Bij-liefhebbers zitten daar gebeiteld.

Jam en Zo 'vertelt' graag over hun boeiende hobby. Ze laten bezoekers graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Een bijzonder mooie kans voor geïnteresseerden.

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst worden diverse vragen beantwoord. Wat doet een imker en waarom word je imker? Hoe gaat oogsten van honing in zijn werk?

Bijhouden

Honing proeven wordt ook gedaan. Ook wordt informatie verstrekt over het houden van bijen en hoe de tuin of balkon bij-vriendelijk kan worden ingericht.

Bijenstand

Is dat alles? Er is meer. Hoe kan je de wilde bijenstand verbeteren? Ook hier wordt aandacht aan besteed. Prettige bijkomstigheid.

Open dag

De Landelijke Open Imkerijdag is een evenement van de Nederlands Bijen Vereniging waar Jam en Zo bij aangesloten is. Het bezoek is gratis op 13 en 14 juli tussen 10.00 en 17.00 uur.

Adres

Jam en Zo is te vinden aan de Noorderdracht 45 in Oosterblokker. Telefonisch te bereikbaar via 06-15395050 of ga naar www.jamenzo.nl.

Meer berichten