De Enza Zaden Vooroeverloop heeft een mooie route voor jong en ouder.
De Enza Zaden Vooroeverloop heeft een mooie route voor jong en ouder. ((Foto: archief Rodi Media))

Nieuwe afstand toegevoegd tijdens Vooroeverloop

REGIO - Bij de zevende editie van de Enza Zaden Vooroeverloop op zondag 1 september kunnen nieuwe én geoefende hardlopers kiezen uit 5, 10 of 21 kilometer. De organisatie besloot nu om de 5 kilometer toe te voegen. Hierdoor komt de businessestafette niet meer terug als onderdeel van het evenement.

''Het is een moeilijke beslissing, maar we zagen dat de estafette elk jaar minder populair was bij de inschrijvingen. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en besloten om een nieuw onderdeel uit te stippelen. We hopen zo voor een ieder een passende afstand aan te bieden'', vertelt Angelique Ruijgrok, bestuurslid sponsoring en promotie.

De deelnemers starten en finishen zoals elk jaar op de Oosterdijk voor de ingang van het Stoommachinemuseum in Medemblik. Vanaf daar worden alle kilometers zoveel mogelijk afgelegd langs de kust van het IJsselmeer tussen Medemblik en Enkhuizen.

Dit hardloopevenement is bij uitstek geschikt voor sportieve gezinnen in West-Friesland en omstreken. Naast de 5, 10 en 21 kilometer wordt de kidsrun gehouden, kinderen lopen dan 1 of 2 kilometer. Op het terrein van het Stoommachinemuseum wordt iedereen van alle gemakken voorzien en met eten en drinken kan jong en oud bijkomen van de hardloopprestatie.

Ruijgrok: ''Als organisatie zijn we trots op wat er elke keer weer wordt neergezet. Sinds 2013 hebben we een hoofdsponsor. Daarnaast hebben we een groep vrijwilligers van Loopgroep Medemblik waar we op kunnen rekenen. Samen maken we dit evenement tot een succes!''

Meer informatie over het evenement of inschrijven? Ga dan naar www.enzazadenvooroeverloop.nl.

Meer berichten