De Martinus Cantorij is bekend in Nederland en Engeland.
De Martinus Cantorij is bekend in Nederland en Engeland. ((Foto: aangeleverd))

Choral Evensong in Zuiderkerk

ENKHUIZEN - De Martinus Cantorij zingt 20 oktober om 17.00 uur een Evensong in de prachtige Zuiderkerk, Zuiderkerksteeg 1 in Enkhuizen.

Tussen oktober en april klinkt er een paar keer per jaar op zondag om 17.00 uur Engelse kerkmuziek in de Zuiderkerk. De evensongs die dan worden gezongen trekken bezoekers aan van binnen, maar ook van ver buiten Enkhuizen.

De combinatie van hoge kwaliteit muziek met de meditatieve diepgang van zo'n gezongen avondgebed spreekt mensen van nu aan. De evensong is geen concert. Maar het is voor muziekliefhebbers een genot een muzikale eredienst bij te wonen. Het is een beleving die in Nederland steeds meer bezoekers trekt. Dit keer met een heel bijzonder koorwerk op een tekst uit psalm 107, waarin zeelieden in een storm terechtkomen.Bbezoekers voelen de golven: They that go down in ships van Herbert Sumsion (1899-1995).

De Martinus Cantorij heeft zich gespecialiseerd in het zingen van deze Anglicaanse kerkmuziek, zoals die al eeuwen dagelijks klinkt in de Engelse kathedralen. De Cantorij heeft hierin veel ervaring opgebouwd, zowel in Nederland (Amsterdam, Haarlem, Leiden) als in Engeland, waar het koor als gastkoor diensten in vele kathedralen zong.

Aanstaande zomer zingen de koorleden in Lincoln Cathedral.

De toegang is vrij, wel is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Meer berichten