Kinderen met korting naar het Zuiderzeemuseum.
Kinderen met korting naar het Zuiderzeemuseum. (Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen)

Creatief en muzikaal programma in Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - Tijdens de decembermaand staan er diverse creatieve en muzikale activiteiten op de agenda van het binnenmuseum van het Zuiderzeemusum. In het atrium is het handwerkstation te bezoeken met de tentoonstelling Kleren maken de vrouw. Op zondagen zijn er wisselende intieme miniconcerten.

Kinderen vanaf acht jaar kunnen tijdens de kerstvakantie hun creativiteit kwijt in de gratis workshop Vod of Vintage. Zij ontdekken in de tentoonstelling Kleren maken de vrouw hoe zuinig en duurzaam mensen vroeger met hun kleding omgingen. De interactieve rondleiding gaat in op de verschillen tussen toen en nu, de rol die kleding speelt in het uiten van je identiteit en wat je kunt doen met kleding die je niet meer wilt dragen. Daarna gaan kinderen zelf aan de slag met een afgedankt kledingstuk. Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020, van 11.00 tot 13.00 uur of 14.00 tot 16.00 uur. Gratis voor bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Per programma maximaal 25 kinderen.

Miniconcerten

Op de zondagen is er een uiteenlopend aanbod van onder andere gitaarmuziek tot barokmuziek. De miniconcerten zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Tijdstip: van 12.00 tot 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zie zuiderzeemuseum.nl voor een totaaloverzicht van alle miniconcerten.

Vernieuwing

In verband met de vernieuwing van de vaste tentoonstelling is het binnenmuseum tot 14 februari 2020 alleen geopend tijdens de weekenden en de kerstvakantie voor de tentoonstelling Kleren maken de vrouw en de aanvullende creatieve en muzikale activiteiten. Tijdens deze periode is het museum te bezoeken tegen een aantrekkelijke entreeprijs van vijf euro (incl. koffie of thee). Kinderen t/m 12 jaar 3,50 (incl. limonade).

Meer berichten