Bakken kan juf Annemieke als de beste.
Bakken kan juf Annemieke als de beste. (Foto: aangeleverd)

Juf organiseert benefiet high tea

GROOTEBROEK - De Grootebroekse Annemieke Robert-Peerdemann is een actie gestart om geld op te halen voor de organisatie Beacause We Carry, die hulp biedt aan vluchtelingen op Lesbos. Zondag 5 januari vindt in vakantiepark het Grootslag een benefiet high tea plaats. Annemieke: "Ik wil geld ophalen voor een ruimte speciaal voor zwangere en net bevallen vrouwen in vluchtelingenkamp Moria. In deze ruimte krijgen de vrouwen de broodnodige rust, advies, veiligheid en aandacht."

Annemieke is groepsleerkracht 2/3 op de Tweemaster in Enkhuizen legt uit waarom ze zich in wil zetten voor vluchtelingen. "Toen de vluchtelingenstroom een aantal jaar geleden op gang kwam vond ik het afschuwelijk om alle beelden te zien en te bedenken wat deze mensen moesten meemaken. Thuis, in hun eigen land, waar ze alles en iedereen achter moesten laten door de oorlog. En ook alle gevaren en onzekerheden onderweg. Nu de stroom vluchtelingen weer toeneemt en ik las over de organisatie Because We Carry, besloot ik dat iets wilde doen."

Goed doel

Dat werd een high tea voor honderd mensen. "Omdat ik erg van koken en bakken houd, was de beslissing om een high tea te organiseren snel genomen! Ik heb eerder een high tea georganiseerd voor een groot gezelschap toen mijn moeder 65 werd, dus ik heb er alle vertrouwen in." Annemieke wordt geholpen door vrienden en familie en ook door sponsors. "Zoals door de horeca op vakantiepark het Grootslag in Andijk, waar de locatie gratis ter beschikking wordt gesteld. Maar ook alle ingrediënten worden gesponsord door lokale ondernemers. Op die manier kan de volledige opbrengst van de high tea ten goede komen aan het goede doel.''

High tea

De high tea wordt professioneel aangepakt. Voor 25 euro per persoon krijgen deelnemers een 4-gangen high tea, inclusief onbeperkt thee. De high tea bestaat uit een gang met hartige gerechten, gevolgd door diverse heerlijke sandwiches. Vervolgens ontbreken uiteraard de scones met clotted cream en lemon curd niet. De vierde gang is een zoete afsluiter. "Om de high tea extra feestelijk te maken kan voor drie euro per glas een glas champagne worden besteld, om te proosten op het nieuwe jaar en een gezellige middag! Uiteraard gaat dit bedrag ook naar Because We Carry'', vertelt Annemieke.

Aanmelden

De high tea vindt plaats op zondagmiddag 5 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht, dit kan via de website: http://i-carry-high-tea.nl. Op de website is ook meer informatie te vinden over de high tea en over Because We Carry. Annemiek: "Dus trommel je vriendinnen of familieleden op en proost met ons op het nieuwe jaar en een liefdevol project! De high tea sponsoren kan ook nog. Mensen kunnen mij mailen via info@i-carry-high-tea.nl."

Meer berichten