Gemeente Enkhuizen moedigt bewoners aan stappen te zetten naar verduurzaming woning.
Gemeente Enkhuizen moedigt bewoners aan stappen te zetten naar verduurzaming woning. (Foto: Pexels)

Enkhuizen duurzaam op weg?

De gemeente Enkhuizen vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Speciaal voor bewoners van een jaren tachtig woning is hiervoor een stappenplan opgesteld om uw woning energiezuinig(er) te maken. Eerste stap is de gemeentelijke informatieavond woendag 12 februari.

Informatieavond

Het stappenplan wordt uitgelegd tijdens een informatieavond in De Nieuwe Doelen woensdag 12 februari. Naast de stappen komen ook de financiële mogelijkheden aan bod, zowel qua investering als besparing. De gemeente beloofd dat bewoners tijdens deze avond al hun vragen kunnen stellen over hun eigen (specifieke) situatie.

Wethouder

Esther Heutink-Wenderich, wethouder duurzaamheid, opent de avond om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Programma tot uiterlijk 21.30 uur. Eerder deze maand zijn ook bijeenkomsten in Hoogkarspel en Stede Broec georganiseerd.

Stappenplan digitaal

Het stappenplan is ook online in te zien via duurzaambouwloket.nl/samenenduurzaam. In een video en een brochure wordt het stappenplan toegelicht. Het stappenplan is tot stand gekomen in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en met financiële steun van provincie Noord-Holland. Speciaal voor bewoners met een jaren tachtig woning organiseert Duurzaam Bouwloket een groepsaankoop voor energiebesparende maatregelen.

Meer berichten