Gouden Haring 2020 naar Leonie de Groot

Algemeen
Leonie de Groot is jongste Gouden Haringdrager ooit.
Leonie de Groot is jongste Gouden Haringdrager ooit. Foto: Aangeleverd

Dit jaar ontving Leonie de Groot de Gouden Haringspeld. De 35 jarige, goedlachse, getogen in Enkhuizen Leonie de Groot heeft een ruim hart voor diverse plaatselijke verenigingen in het mooie Enkhuizen. Zij is hiermee de jongste Gouden Haringdrager ooit.

"De Haringhoppers zijn ontzettend blij dat er zulke mensen in onze Enkhuizer gemeenschap rondlopen en hun diensten en tijd pro deo aanbieden. Leonie heeft de Gouden Haring dan ook dik verdiend", aldus voorzitter André Stuut.

Jongste Gouden Haringdrager ooit

De Gouden Haring is door carnavalsvereniging de Haringhoppers in 1979 ingevoerd met als doel de 'gewone' Enkhuizer te eren voor het vrijwilligerswerk dat hij of zij in onze gemeenschap verricht. Het opspelden van de Gouden Haringspeld, die door Juwelier Ruberg is geschonken, gebeurt traditioneel tijdens de Bonte Carnavalsmiddag voor senioren. Dit jaar werd de 41e burger van Enkhuizen in het zonnetje gezet.

De verdiensten van Leonie op een rij

Op haar zestiende had ze, in 2001, haar eerste bestuursfunctie te pakken in het jeugdbestuur van voetbalvereniging Dindua waar zij het wedstrijdsecretariaat voor haar rekening nam en ze is niet meer gestopt met vrijwilligerswerk.

In 2010 heeft Leonie vrijwilligerswerk in Zuid Afrika gedaan voor een project met straatkinderen;

In 2011 werd ze secretaris in het bestuur van voetbalvereniging Dindua;

In 2014 heeft ze als secretaris zitting genomen in het bestuur van stichting Sport beweegt die als doelen heeft om sport meer op de kaart te brengen in Enkhuizen, dat verenigingen elkaar sterker kunnen maken en ze zijn adviseur van het gemeentebestuur;

In 2014 werd ze lid van de kantinecommissie bij voetbalvereniging West-Frisa;

In 2015 commissie voorzitter marketing bij Jazz festival Enkhuizen;

In 2016 bestuurslid bij voetbalvereniging West-Frisia;

In 2018 nam ze zitting in het bestuur bij Jazz festival Enkhuizen met als taak marketing en sponsoring;

En in 2019 werd Leonie voorzitter van voetbalvereniging West-Frisia.

Afbeelding
Afbeelding