BOA's houden iedereen tegen die naar Enkhuizerzand willen.
BOA's houden iedereen tegen die naar Enkhuizerzand willen. (Foto: Rodi Media)

Enkhuizerzand afgesloten

ENKHUIZEN - De toegangswegen naar het Enkhuizerzand, zoals de Kooizandweg en de wandelpaden naar het strand, werden vanmiddag rond twee uur afgesloten. Het Enkhuizerzand werd daarmee tot verboden gebied. verklaard.

Er waren zoveel mensen op en rond het strand dat de burgemeester het niet meer verantwoord vond. BOA's hielden mensen tegen. "Het was zo druk. We hebben honderden mensen weggestuurd", aldus een BOA. Ook kitesurfers werden van het IJsselmeer gehaald.

Straks volledig op slot

Raadslid Michèl de Jong van Enkhuizen Vooruit snapt het wel. "Als mensen zo doorgaan, is het straks helemaal gebeurd en gaan we volledig op slot. Terwijl, een lockdown is ook niet wat we willen. De mensen doen het zelf omdat ze hun verantwoordelijkheid niet nemen. Zonde."

Toename

Het aantal coronabesmetten in Enkhuizen neemt langzaam toe. Op dit moment zijn in Enkhuizen op dit moment zeven mensen besmet. Het werkelijke aantal mensen dat corona heeft ligt hoger. Er lopen ook mensen rond die ziek zijn, maar niet zijn getest. ook zitten er mensen bij die inmiddels alweer zijn genezen.

Verantwoordelijkheid

De afgelopen dag zijn er in Nederland 43 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, de grootste stijging tot nu toe. Vanmorgen riep de Rijksoverheid via een NL-Alert op om anderhalve meter afstand te houden, en bij ziekte thuis te blijven. Zaterdag was er veel afkeuring over mensen die - vaak uit verveling - naar bouwmarkten, afvalstations, parken, stranden of andere plekken gaan. In Nederland is er geen verbod om naar buiten te gaan, wel wordt iedereen opgeroepen om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Meer berichten