Corona actie: Kinderen in Enkhuizen tekenen voor verstandelijk gehandicapten

Algemeen
Daisy (l.) en Ingrid met de eerste slinger.
Daisy (l.) en Ingrid met de eerste slinger. Foto: Rodi Media

ENKHUIZEN - “Willen jullie een mooie tekening maken en bij Breedstraat 80 in de box doen. Ik wil voor heel veel geestelijk gehandicapten een tekeningslinger maken, samen met mijn collega Daisy Mooy.” De oproep van de twee Enkhuizers Ingrid Mathot en Daisy Mooy van vanmorgen s niet aan dovemans oren gericht. Binnen een paar uurtjes hebben ze de eerste tekeningen al binnengekregen.

Ingrid werkte jarenlang in de gehandicaptensector.

Vast op hun kamer

Ingrid: “Alle geestelijk gehandicapten zitten vast op hun kamer. Ze kunnen niet naar dagbesteding, niet naar buiten. En het ergste van alles, ze krijgen ook geen bezoek van ouders, broers en zussen. Velen van hen hebben het niveau van een kind van twee, drie jaar en zij snappen niet waarom papa en mama niet meer langskomen. Dit is echt verschrikkelijk. Als je niks snapt en dan opeens mag je niets meer. Al hun structuur, dagritme en houvast is weg.”

Slingers rondbrengen

Ze willen slingers van twee meter naar zoveel mogelijk kinderen met een verstandelijke beperking brengen. “Er zijn best veel tehuizen in de buurt voor kinderen met een handicap. We hopen dat we straks heel veel mensen blij kunnen maken en straks met Pasen een beetje kunnen genieten van al dat moois.”

Breedstraat 80

De box voor de tekeningen staat klaar bij Breedstraat 80 in Enkhuizen.