Natuur-vindkaarten IVN West-Friesland

Algemeen
Voorbeeld van een natuur-vindkaart.
Voorbeeld van een natuur-vindkaart. Foto: Aangeleverd

Het Streekbos Paviljoen en het Egboetje zijn gesloten tot nader order. Alle recreatiegebieden in West-Friesland zijn toegankelijk, maar gevraagd wordt om de pieken in het weekend te vermijden. IVN-West-Friesland gaat intussen voorlopig door met de digitale weekopdrachten.

De speciale zoek- en vindkaarten van IVN zijn gratis te downloaden via ivn-westfriesland.nl/weekopdracht of de Facebookpagina van IVN West-Friesland. Plekken met prachtige waterrijke natuur waar je rustig kunt wandelen zijn er genoeg, zoals De Vooroever bij Onderdijk, het Egboetswater bij Hauwert, waterberging bij Twisk en het Drachterveld in Blokker.

Weekopdracht

Door de coronaverordeningen mogen de natuurgidsen van IVN nu geen natuurexcursies geven: zij hebben gezamenlijk wekelijkse zoekkaarten samengesteld. Toos Brink van IVN: "Leuk en stimulerend voor kinderen. Het ontwerp en de illustraties zijn door Lisbeth van Lintel zo ontworpen dat ze voor iedereen bruikbaar zijn met dieren en planten die overal voorkomen. Er valt nog genoeg te ontdekken en aan te kruisen. De weekopdracht kan worden geprint op één vel papier of te openen met een smartphone of tablet. Succes en we horen graag of het is gelukt!"

Dagvlinders

De volgende kaarten zijn onder meer te downloaden: zoek de vogels in je tuin of woonomgeving; zoek de voorjaarsbloemen; zoek de dagvlinders; zoek de watervogels; zoek de tuindieren; zoek de bladeren van bomen.

Groeninspiratie

Meer groeninspiratie om coronaproof te genieten van de natuur vind je bij IVN op ivn.nl/groen-om-te-doen/nieuws. De tips zijn makkelijk uit te voeren in de eigen tuin of directe woonomgeving.