Onlinetheater in de Drommedaris

Algemeen
Anouk Dorfmann gaat weer in Enkhuizen wonen.
Anouk Dorfmann gaat weer in Enkhuizen wonen. Foto: Jeroen de Dreu

Het kleinkunstproject In het rood van vier kunstenaars wordt wekelijks opgenomen in de Drommedaris in Enkhuizen. Vanaf 16 juli zetten de kunstenaars, waaronder zangeres Anouk Dorfmann die opgroeide in Enkhuizen, om de week een nieuw kleinkunstlied op YouTube, facebook en Instagram. "'Theatergevoel in filmvorm."

De vier kunstenaars - naast zangeres Anouk zijn dat tekstschrijver Koen Thomassen, muzikant en componist Martijn Bos en videograaf Jeroen de Dreu - hebben hun sporen wel verdiend. Zo won Anouk Dorfmann de eerste en de publieksprijs tijdens het Concours de la Chanson, stond zij in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival en zong zij in twee succesvolle tours van Andermans Veren Live. Zij tourde voorts door Frankrijk en Nederland met een modern chansonprogramma en joodse muzikale cabaretvoorstellingen en studeerde aan de Koningstheateracademie in den Bosch.

Enkhuizen relaxed

Anouk groeide op in Enkhuizen waar haar ouders nog steeds wonen. Komende maand komt zij met haar gezin weer in Enkhuizen wonen. "Ik denk met veel plezier aan Enkhuizen. Het is er een stuk relaxter wonen dan het drukke Haarlem. Enkhuizen is lekker rustig en toch bruisend genoeg."

Rijke gevoel van rode pluche

Met het kleinkunstproject In het rood maakt zij haar rentree in Enkhuizen en brengt het kleinkunstlied in de huiskamer. De films worden opgenomen in de sfeervolle theaterzaal van de Drommedaris. Anouk: "In deze tijd is naar het theater gaan anders dan ooit tevoren. We proberen in filmvorm het theatergevoel op te roepen. Herbeleef het rijke gevoel van het rode pluche vanuit uw luie stoel."