Campinggast eerste uur blij met mijlpaal

Algemeen
"Veertig jaar geleden werd al gezegd: jullie zijn toch heel snel weg. We zijn er nog!" Foto: Rodi Media/IH

Blij is ze. En vooral opgelucht. Joke Klaver kwam veertig jaar geleden voor het eerst op de camping samen met haar man. "Toen we hier kwamen, werd meteen al gezegd: Stop maar met uitladen, jullie moeten hier heel snel weg! In de loop der tijd verdween het zwembad, ging de tennisvelden weg en ging de midgetgolf weg. De paden werden niet meer bijgehouden. We zijn door de gemeente niet zo netjes behandeld."

Vanmiddag werd de camperplaats en camping Droomparken Enkhuizerzand officieel geopend. De stemming was opperbest. Ook bij de voorzitter van de campingvereniging Joke Klaver: "Laten we naar de toekomst kijken. Wij zijn blij. We moeten er samen wat moois van maken. Er moet nog wel wat gebeuren, maar we hebben alle vertrouwen in de toekomst."

Moed zakt in de schoenen

De vlag werd gehesen door wethouder Erik Struijlaart van de gemeente Enkhuizen en Andries Bruil van Droomparken. Erik Struijlaart begrijpt het gemoed onder de campinggasten wel. "Begrijpelijk dat campinggasten het hier moeilijk mee hebben gehad. Als na dertig jaar de camping gaat verdwijnen, zakt je de moed in de schoenen. De verhuizing van de camping is volgens mij goed gelukt. We richten ons nu op de verdere uitbreiding van het openbaar gebied en de ontwikkeling van een prachtige baai met alles erop en eraan en daarna op het recreatiepark."

Ook Andries Bruil van Droomparken is tevreden. "Nu moet het alleen nog mooi weer worden."