Pop-up camping naast Zuiderzeemuseum

Algemeen
Win kampeerweekje naast Zuiderzeemuseum.
Win kampeerweekje naast Zuiderzeemuseum. Foto: Jorrit Lousberg

De BankGiro Loterij en het Zuiderzeemuseum organiseren deze zomer een bijzondere pop-up camping. De camping staat van 3 t/m 30 augustus in het recreatiegebied Enkhuizerzand, van waar gasten zó het Zuiderzeemuseum en de binnenstad van Enkhuizen in kunnen wandelen.

Deelnemers van de BankGiro Loterij maken gratis kans op een compleet vierdaags arrangement. Niet-deelnemers kunnen dankzij een speciale winactie ook meedingen voor een gratis mini-vakantie.

Kamperen aan het IJsselmeer

De cultuurcamping strijkt tijdelijk neer in het reactiegebied Enkhuizerzand op het terrein van Droomparken, waar in de nabije toekomst een vakantiepark zal verijzen. De natuurrijke omgeving biedt de perfecte plek voor een luxe kampeerervaring, pal tussen het IJsselmeer en het historische centrum van Enkhuizen. Vanaf de camping wandelen de gasten in vijf minuten naar de binnenstad of kunnen zij een rondvaart door de stadsgrachten maken. Watersporters kunnen hun hart ophalen bij één van de watersportactiviteiten van Zeilschool Enkhuizen, gelegen naast de camping.

Compleet arrangement

De winnaars van het arrangement verblijven drie nachten in een luxe tent. Het campingterrein is gehuld in Zuiderzeesferen en heeft een eigen restaurant. De gewonnen arrangementen zijn inclusief ontbijt en diner en een cultureel activiteitenprogramma. Zo kunnen de gasten een ouderwetse schrijfles volgen, alles leren over het reilen en zeilen van een historisch visserschip of aan de slag gaan als dijkenbouwer bij Expeditie Waterwerken.

Zee vol verhalen

De naam Cultuurcamping aan Zee grijpt terug naar de voormalige Zuiderzee. In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af van de Waddenzee en kreeg het nieuwe binnenmeer de naam IJsselmeer. Het gedeelte buiten de dijk hoort sindsdien bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. Duik in de verhalen die het museum te bieden heeft. Neem plaats op één van de verhalen- of leugenbankjes en geniet van sterke zeemansverhalen, ga in gesprek met onze ambachtslieden en kom vissen naar verhalen. Het buitenmuseum biedt genoeg ruimte voor een gezellig, ontspannen en bovenal veilig dagje uit.

Winactie

Deelnemers van de BankGiro Loterij maken gratis kans op de unieke kampeerervaring via de website van bankgiroloterij.