Aanpassing plan Enkhuizerzand op agenda

Algemeen
Commissievergadering van dinsdag 22 september behandeld aanpassing bestemmingsplan Enkhuizerzand en IJsselmeergebied.
Commissievergadering van dinsdag 22 september behandeld aanpassing bestemmingsplan Enkhuizerzand en IJsselmeergebied. Foto: archief

De aanpassing van het bestemmingsplan Enkhuizerzand staat dinsdag 22 september op de agenda van de commissievergadering van de gemeente Enkhuizen. De stukken voor dit agendapunt zijn aangepast en te vinden via dewebsite van de gemeente.

De commissievergadering zou aanvankelijk 15 september plaatsvinden, maar is om technische redenen verplaatst naar 22 september.

Inspraakreactie in raadscommissie

Na het raadsvoorstel van 18 augustus 2020 zijn belanghebbenden rondom Enkhuizerzand met elkaar in gesprek gebleven. Dit heeft geleid tot het inspreken door OREZ/Droomparken in de raadscommissie.

Besluit over aangepast raadsvoorstel

Uit de inspraak reactie kwam naar voren dat in de gesprekken van OREZ/Droomparken en andere belanghebbende partijen zeker een stap in de goede richting is gezet, maar dat er nog verfijning wenselijk is. OREZ/Droomparken heeft een voorstel voor uitwerking van die aanvullende punten toegezegd.

Draagvlak

Om het draagvlak voor het bestemmingsplan Enkhuizerzand te vergroten, verzoekt het college van B&W om het voorstel van 18 augustus te vervangen door een aangepast raadsvoorstel van 18 september. In dit voorstel zijn de aanvullende punten opgenomen.

De raadscommissie adviseert de gemeenteraad over besluiten die door de gemeenteraad moeten worden genomen.