Spieken in het Pieten Pakhuis Enkhuizen

Algemeen
Spieken in het Pieten Pakhuis is opgenomen in de Drom.
Spieken in het Pieten Pakhuis is opgenomen in de Drom. (Foto: Annemarike van Putten-Bunschoten)

’s Nachts, als iedereen slaapt, komt de Drommedaris in Enkhuizen tot leven als het Pieten Pakhuis. Dat is te zien in de hele korte Sinterklaasfilm Spieken in het Pieten Pakhuis. Het filmpje wordt door de Drom aangeboden aan alle basisscholen en kinderopvangcentra in Enkhuizen. Zo kunnen alle kinderen mee op dit nachtelijke Sinterklaasavontuur in hun eigen stad.

Het is zover: Sinterklaas is weer in Enkhuizen. Zijn slaap- en werkkamer zijn in de Westertoren. En ’s nachts, als alle kleine en grote mensen slapen, dan komt de Drommedaris tot leven. Want daar is het Pieten Pakhuis… In de film van drie minuten komt Sinterklaas even spieken in de Drom om te zien hoe het met de voorbereidingen gaat. Zijn de Pieten straks wel klaar voor Pakjesavond? 

Pakjesavond 

De Drom doet alleen ‘s nachts, als alle kleine en grote mensen slapen, dienst als Pieten Pakhuis. Er kan dus door de kinderen geen bezoek worden gebracht aan het Pieten Pakhuis. Wel wappert de Sinterklaasvlag tot en met 5 december fier op het dak van de Drom.

Film van de Drom

De film Spieken in het Pieten Pakhuis is via you tube te bekijken.