Sporter van de maand: Yannic Pourquié

Algemeen
Yannic Pourquié (links) bij Special Gym Vek-Wik.
Yannic Pourquié (links) bij Special Gym Vek-Wik. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Het binnensporten is weer toegestaan en dat brengt een hoop vreugde met zich mee. Zo ook voor Yannic Pourquié, die is uitgeroepen tot sporter van de maand januari bij Special Gym Vek-Wik. Een trotse Yannic mag een maand lang de Vek-Wik vlag mee naar huis nemen om hem daar te laten wapperen.

Yannic is een sociaal vrolijke man en werkzaam bij theatergroep de Eenhoorn waar hij meerdere producties heeft gedaan met zijn groep. Yannic vindt het leuk om imitaties te doen, voornamelijk van acteurs en cabaretiers. Hij weet vaak de lachspieren aan het werk te zetten voor de mensen op de woongroep van Leekerweide aan de Kastanjelaan. Ook is hij een groot muziek liefhebber. Vraag hem iets over de radio en hij weet er álles van. 

Gezamenlijk sporten

Samen met twaalf andere enthousiastelingen geniet Yannic volop van het met elkaar sporten. Badminton, basketbal, bal gooien, rennen, buikspieroefeningen en allerlei andere spellen worden gedaan. Binnenkort verschijnt er een nieuw onderdeel: boksen tegen een boksbal of mat. Mocht iemand nog oude bokshandschoenen hebben liggen en ze aan Special Gym willen schenken, neem dan contact op met Hans de Vries via: 06 – 83 20 52 70.

Special Gym

Bij Special Gym ligt de focus op het begeleiden van sporters met een verstandelijke beperking. Iedereen doet de sportoefeningen op eigen tempo en niveau. De lessen zijn elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur in de gymzaal van De Bonte Veer. Niet alleen voor inwoners van Enkhuizen, maar ook voor inwoners van Stede Broec, Drechterland, Medemblik en Andijk. Meer informatie of jezelf opgeven kan via voorzitter@vekwik.nl.