Meet  &Greet met Clare Twomey.
Meet &Greet met Clare Twomey. ((Foto: aangeleverd))

Zuiderzeemuseum geeft collectie weg

ENKHUIZEN -Scherven brengen geluk in het Zuiderzeemuseum tijdens de Museumweek. Van 8 tot en met 14 april vindt de ontmanteling van Monument plaats in het binnenmuseum.

Tien jaar lang is het controversiële kunstwerk de eye catcher in het Atrium van het binnenmuseum geweest. Clare Twomey, kunstenares en maker van deze opmerkelijke installatie, heeft in samenwerking met het Zuiderzeemuseum het participatieproject Monument, the golden thread ontwikkeld, waarbij bezoekers van het museum een stukje van het kunstwerk mee naar huis mogen nemen. Op dinsdag 9 april vindt een Meet and Greet met Clare Twomey plaats.

Ons echte goud

Monument, the golden thread is de titel voor het ontmantelingsproject waarmee kunstenares Clare Twomey haar werk Monument na tien jaar letterlijk wil delen met de bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Het motto van de Museumweek 'Ons echte goud' sluit mooi aan op de filosofie achter dit participatieproject: de bezoeker de mogelijkheid bieden om een stukje van 'Ons goud' te bemachtigen. Iedere bezoeker mag een unieke scherf komen uitzoeken, die op naam wordt geregistreerd en voorzien van een met Zuiderzeemuseum geverifieerd gouden lakzegel en mee naar huis mag. Een uitgelezen kans om collectiebeheerder van een bijzonder stukje Zuiderzee erfgoed te worden!

Meet and Greet

Clare Twomey geeft dinsdag 9 april van 14.00 tot 15.00 uur in het Peperhuis te Enkhuizen een Engelstalige lezing over de totstandkoming van Monument. Tevens is er mogelijkheid tot het stellen van vragen. De lezing is vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum, maar let op, het maximum aantal personen is 80, dus vol is vol. Graag vooraf aanmelden via aanmelding@zuiderzeemuseum.nl.

Meer berichten