Verrassende Hobby en Kunstroute in de Boerenhoek

Algemeen
Hobby- en kunstroute op stapel.
Hobby- en kunstroute op stapel. (Foto: www.hobbyenkunstroute.nl

ENKHUIZEN - De karakteristieke 'Boerenhoek' staat zaterdag 18 mei (bij slecht weer 25 mei) voor de veertiende keer in het teken van hobby en kunst. Tussen 11.00 en 17.00 uur exposeren zo'n 70 kunstenaars in 25 veelal 'verborgen' tuinen van dit prachtige stukje beschermd stadsgezicht.

Vier nieuwe tuineigenaren stellen dit jaar hun tuin beschikbaar en de organisatie begroet veertien nieuwe exposanten. Bovendien doen de Huiskamer en de Seniorenschool mee, die werk van hun cliënten c.q. leerlingen laten zien. De exposanten komen van ver buiten Enkhuizen.

Tin gieten

De exposant die de meeste kilometers aflegt is Hans Voet uit Oosterhout. Hij zal in de tuin van zijn zus Tinie Bart, laten zien hoe porselein te gieten. Hoewel veel deelnemers in West Friesland woonachtig zijn, komen er meerdere van verre te weten Alkmaar, Diemen, Driehuis, Odijk, Castricum en Lelystad. Ook dit jaar zijn er weer zeer uiteenlopende kunstuitingen te bewonderen, zoals foto's, tekeningen, etsen, beelden, schilderijen(in veel technieken en maten), keramiek, haak- en breiwerk, werken met textiel, papierknipkunst, sieraden, kaarten, opgemaakte gaasbakken en planten.

Treinen

Een heel andere hobby heeft familie van Til, namelijk treinen. De exposanten in hun tuin, Ton en Pamela Rood, hebben een hobby die met treinen te maken heeft. Zo laten zij Wagonladingen voor treinen en miniatuur gerechtjes van fimoklei zien. Op de route komen bezoekers Barbara Moody tegen, die de Ouwe Gouwsboom op doek gaat vastleggen. De route kan lopend of fietsend worden afgelegd. De deelnemende tuinen zijn makkelijk herkenbaar aan de unieke Hobby en Kunstvlag. De folder met de tuinen en de deelnemers is verkrijgbaar bij het VVV en de boekwinkels. Natuurlijk is ook alle info op wwwhobbyenkunstroute.nl te vinden.