Fier!: een theatercongres over klimaatverandering

  Nieuws
Het theatercongres Fier! wordt gespeeld door acteurs met een beperking en gastacteurs uit de regio. (Foto: Anke Purmer)
Het theatercongres Fier! wordt gespeeld door acteurs met een beperking en gastacteurs uit de regio. (Foto: Anke Purmer) (rodi.nl)

BOVENKARSPEL - Theatergroep Eenhoorn speelt donderdag 1 maart de voorstelling Fier! om 20.00 uur in Het Postkantoor in Bovenkarspel. Fier! is een theatercongres over klimaatverandering, met aandacht voor het onzichtbare, ongehoorde en ongewone van deze aarde, dat wordt gespeeld door acteurs met een beperking en gastacteurs uit de regio.

Wat moeten we doen om de aarde te redden? Deze vraag houdt de acteurs van Theatergroep Eenhoorn al een tijdje bezig. Dieren sterven uit, mensen komen om van de honger, anderen sterven aan te veel eten, de plasticsoep is enorm en de aarde warmt op. Is er een oplossing? Of zakt de moed ons in de schoenen? Welke plaats geven we onszelf in de natuur? Ongeremde trotse heersers, bewuste beheerders of ontzeggen we ons alle pleziertjes? Wat moeten we, kunnen we, gaan we doen? Hoe vier jij het leven? Hoe fier ben jij? Fier! is een theatercongres over macht en onmacht, schuld en onschuld, wijsheid en dwaasheid. Heeft Obama het laatste woord, of Koen?
“Vorig jaar zijn we begonnen met het zoeken naar een thema”, vertelt artistiek leider en regisseur Cara. “Deze overwegend jonge groep acteurs is maatschappij kritisch en behoorlijk actiebereid. We hebben gesproken over wat hen zoal bezig houdt. Al die troep op straat, dat stoorde de groep heel erg. En zo was het thema milieu al snel gevonden.” De groep acteurs splitste op in drie projectgroepen: dieren, voeding en plastic. Iedere groep ging aan het werk met een eigen gastregisseur. Drie losse verhalen werden bedacht en uitgewerkt. Pas later kwam de groep weer bij elkaar en moesten de losse onderdelen tot één geheel worden gesmolten. Het congres werd de kapstok waar alle onderdelen aan opgehangen zijn. Zin in een mooie, spannende voorstelling met een kritische noot? Kom dan donderdag 1 maart naar Het Postkantoor! Kijk voor meer informatie op www.theatergroepeenhoorn.nl. Reserveren van kaarten gaat via reserveren@eenhoornvoorstelling.nl.

Meer berichten