Matineeconcert van Stem en Snaren

  Nieuws
Onder het motto ‘Zingend de lente in’ voert oratoriumkoor Stem en Snaren twee werken van de Tsjechische componist Antonín Dvořák uit. (Foto: aangeleverd)
Onder het motto ‘Zingend de lente in’ voert oratoriumkoor Stem en Snaren twee werken van de Tsjechische componist Antonín Dvořák uit. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - In de sfeervolle Westerkerk in Enkhuizen kunnen belangstellenden zaterdag 21 april om 16.00 uur luisteren naar een matineeconcert van oratoriumkoor Stem en Snaren dat dit jaar 135 jaar bestaat. Onder het motto ‘Zingend de lente in’ worden twee werken van de Tsjechische componist Antonín Dvořák uitgevoerd: 'Mis in D' en 'Sechs Klänge aus Mähren' in een bewerking van Leoš Janáček.
De leiding is in handen van dirigent Marcel Joosen. Aan de vleugel Alexander Koeznetsov, de vaste begeleider van Stem en Snaren. Het gehele concert duurt ongeveer een uur, zonder pauze. Om de twee verschillende werken moeiteloos in elkaar over te laten gaan, zal als intermezzo nog een unieke uitvoering worden gegeven: Marcel Joosen speelt samen met Alexander Koeznetsov een tweetal ‘quatre mains’ (vier handen) nummers uit Dvořáks 'legenden - opus 59'. Na afloop is er de mogelijkheid om nog even na te praten onder het genot van een drankje. Kaarten kosten 15 euro aan de kassa in de Westerkerk. In de voorverkoop: 13,50 euro. De kerk is open om 15.30 uur. Zie voor adressen voorverkoop en meer informatie www.stemensnaren.nl.

Lees ook

Meer berichten