Geestdrift en Karavaan zetten doopsgezinde kerkjes op de kaart

  Nieuws
In 'Uit Verdriet Geboren' duikt actrice en zangeres Julika Marijn in het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller. (Foto: Michiel Voet)
In 'Uit Verdriet Geboren' duikt actrice en zangeres Julika Marijn in het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller. (Foto: Michiel Voet) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - De dertien doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland Noord zijn bijzondere plekken. Cultureel erfgoed, waar mensen al eeuwenlang samenkomen op zoek naar verdieping en inspiratie. Project Geestdrift is een initiatief om deze kerkjes opnieuw op de kaart te zetten en ervoor te zorgen dat ze ook in de toekomst hun verbindende rol kunnen blijven vervullen. Samen met Karavaan, bekend van hun geëngageerde locatietheater, presenteert Project Geestdrift in totaal 28 prikkelende en eigentijdse muziektheatervoorstellingen, om een bredere groep geïnteresseerden met deze kerkjes te laten kennismaken. De volgende voorstelling in de Project Geestdrift-serie vindt vrijdag 20 april plaats in de doopsgezinde kerk in Enkhuizen. In 'Uit Verdriet Geboren' duikt actrice en zangeres Julika Marijn op speelse en brutale wijze in het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een powervrouw avant-la-lettre die als één van de eersten veel werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck en met haar bijzondere collectie het Kröller-Müller Museum op de Veluwe realiseerde. Van dit museum kreeg Julika - speciaal voor deze voorstelling - toegang tot de kist met ruim drieduizend brieven van Helene, gericht aan haar zielsverwant Sam van Deventer. Tickets voor deze voorstelling kosten 7,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.projectgeestdrift.nl.

Meer berichten