Activiteiten bij Bibliotheek Stede Broec

  Nieuws

STEDE BROEC - In Bibliotheek Stede Broec kunnen belangstellenden woensdag 6 juni van 10.00 tot 12.00 uur Tiny Mazereeuw ontmoeten en haar West-Friese streekthriller ontdekken. Speciaal voor de Spannende Boekenweken komt Tiny Mazereeuw namelijk vertellen over haar boek ‘Het begon bij Jacob’: een streekroman met invloeden van een thriller, die zich afspeelt in een fictief dorp in West-Friesland.
Het verhaal gaat over Jacob en zijn vrouw die begin vorige eeuw in West-Friesland komen wonen en moeilijk hun draai kunnen vinden. Als hun kleindochter Katie op een dag terug gaat naar het dorp om haar familiegeschiedenis in kaart te brengen, raakt ze plotseling verzeild in gevaarlijke situaties. Dit boek is het debuut van de 77-jarige Tiny Mazereeuw. Ze groeide op in Andijk. Jaren geleden verhuisde ze noodgedwongen naar Apeldoorn, maar ze blijft West-Friesland, en dan vooral haar geboortedorp Andijk, koesteren. Ze schreef aanvankelijk voor haar kinderen, om ze iets van haar West-Friese afkomst mee te geven. Voor ze het wist lag er een roman, inmiddels een populaire titel bij de West-Friese Bibliotheken. Woensdag 6 juni komt ze vertellen over haar boek, draagt ze voor uit eigen werk en beantwoordt vragen. Toegang: 3,50 euro, inclusief koffie/thee. Aanmelden kan via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of bel 0228-743943.

'E-books op tablet of e-reader zetten'

Donderdag 7 juni van 10.00 tot 11.00 uur vindt de workshop 'E-books op tablet of e-reader zetten' plaats in de Bibliotheek Stede Broec. Wie lid is van de bibliotheek kan e-books lenen naast de papieren boeken. Om aan deze workshop mee te doen, is nodig: een abonnement bij de Westfriese Bibliotheken (geen proefabonnement), gegevens (pasnummer of e-mailadres en wachtwoord) om in te loggen op de online catalogus, een goed werkende tablet met oplaadsnoer en inloggegevens voor de App Store of Google Store (om de gratis app te kunnen downloaden), of een goed werkende e-reader, oplaadsnoer en een kabeltje om deze met een computer te verbinden. Aanmelden kan via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of bel 0228-743943. Geef graag aan of je een tablet of e-reader meeneemt naar de workshop en van welk type (Apple of Android, of het merk e-reader). Deelname is gratis.

Meer berichten