Drones bouwen op Martinuscollege

  Nieuws
Rubin en zijn vader (midden) verzorgden voor de leerlingen een workshop 'drone bouwen'. (Foto: aangeleverd)
Rubin en zijn vader (midden) verzorgden voor de leerlingen een workshop 'drone bouwen'. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

GROOTEBROEK - Rubin Geerling (12) uit Hoogkarspel is eerstejaars leerling havo/vwo op het Martinuscollege in Grootebroek en heeft één grote passie: drones. Tijdens de afsluitende les robotica op school, dinsdag 10 juli, kwamen onderwijs en passie samen. Rubin verzorgde deze dag voor medeleerlingen uit zijn roboticaklas een workshop 'drone bouwen', met als afsluiting een wedstrijd 'drone vliegen' in de aula van de school.
Eind 2017 won Rubin, tijdens een open dag van de Kamer van Koophandel speciaal voor kinderen, een pitch en richtte hij zijn bedrijf 'Dronelaps' op. Hij runt dit, in verband met zijn leeftijd, samen met zijn vader. "We geven onder andere workshops drone bouwen en we leren belangstellenden vliegen met drones", aldus de ondernemende Rubin.
Tijdens de afsluiting van de marTINUSuren robotica, dat zijn lesuren die leerlingen zelf kiezen, mocht Rubin zijn passie overdragen op zijn medeleerlingen. Samen met zijn vader gaf hij een workshop 'drones bouwen'. Leraar robotica, Sjaak Jongkind, vindt het geweldig dat Rubin dit doet: "Op het Martinuscollege willen we dat leerlingen hun talenten en passies ontdekken en inzetten én stimuleren we ondernemerschap en eigen initiatief. Als een leerling dan zo enthousiast en serieus bezig is met zijn passie, is het vanzelfsprekend dat wij hem de kans geven zich hierin verder te ontwikkelen." Zo'n 24 leerlingen gingen tijdens de workshop aan de slag met een bouwpakket om hun eigen (kleine) drone te bouwen. In de groene aula van de school werd vervolgens een parcours uitgezet en toen alle drones klaar waren, volgde een vliegwedstrijd.

Meer berichten