Kort nieuws

  Nieuws

Bridgecursus

ENKHUIZEN - De Enkhuizer Bridgeclub start met een opfriscursus. De opzet van de bridgecursus is zodanig, dat deze cursus geschikt is voor iedereen die de beginnerscursus heeft gevolgd of de basisbeginselen van het bridge beheerst. Maar ook de al langer spelende bridger, die zijn niveau wil verdiepen, kan bij deze cursus terecht. In elke les staat een thema centraal. Rond dit thema wordt een stukje theorie besproken. De bedoeling is om per lesmiddag veel spellen, waarin het besproken thema aan de orde komt, te spelen. Enkele gespeelde spellen worden nabesproken. In deze nabespreking komen ook andere aspecten van het wedstrijdbridge aan de orde. De cursus wordt net als de beginnerscursus gegeven door leden van EBC. De cursus wordt gehouden op de donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in De Nieuwe Doelen aan Spoorstraat 1 in Enkhuizen. Indien er voldoende deelnemers zijn, start de cursus donderdagavond 4 oktober. De kosten van deze cursus bedragen 60 euro, leden van EBC betalen 40 euro met het vervolgboek van de beginnerscursus. Aanmelden kan tot 25 september bij Anneke Nootebos via 0228-514257 of a.c.nootebos@hetnet.nl. Meer informatie: www.pecona.nl.
'Heerlijke herfst'

ENKHUIZEN - Groei & Bloei afdeling Enkhuizen verzorgt dinsdag 25 september een lezing 'Heerlijke herfst'. De gastspreker is Gerard van Buiten uit Maarsen. Sommige bomen, struiken en zelfs vaste planten hebben de prachtigste herfstkleuren. Hoe ontstaan die kleuren eigenlijk, en hoe komt het dat de herfstkleuren het ene jaar mooier zijn dan het andere? Ook wordt meer verteld over late bloeiers, planten met bijzondere vruchten en zelfs echte herfstgeuren. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor deze lezing, die wordt gehouden in het Leger des Heils-gebouw aan Murillostraat 22 in Bovenkarspel. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Bij aanvang een gratis kopje koffie. Niet-leden betalen 3,50 euro.
Alzheimer Café

ENKHUIZEN - Alzheimer Café Enkhuizen houdt dinsdag 25 september een speciale bijeenkomst vanwege de Wereld Alzheimer Maand (september). De theatervoorstelling 'De dementie van Jet en Harrie' van Theater Ervaria is te zien. Een voorstelling speciaal gemaakt voor mensen die te maken hebben met dementie, zowel privé als beroepsmatig. Er komt duidelijk naar voren wat zowel de persoon met de ziekte van Alzheimer als de mantelzorger nodig hebben om goed te functioneren. Na de pauze is er gelegenheid tot interactie met de bezoekers in de zaal. Koffie en thee staan klaar als om 19.00 uur de zaal open gaat. Het programma duurt van 19.30 tot circa 21.00 uur. Plaats: Woonzorgcentrum Herfstzon, via de ingang aan het Kwakerspad, in Enkhuizen. De toegang is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Meer informatie: Elly de Jong, 0228-562563.
Activiteiten Het Streekpunt

HOOGKARSPEL - Het Streekpunt aan Streekweg 220 in Hoogkarspel verzorgt de komende tijd een aantal activiteiten. Zo kunnen belangstellenden elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur binnenlopen voor 'DigiBezig', waar bezoekers stapje voor stapje wegwijs worden gemaakt in de wereld van digitale apparaten. Mensen bepalen zelf wat ze willen weten en leren. Van tevoren opgeven is niet nodig. Ook start 24 september 'Digitaal actief met Google'. Deelnemers maken kennis met een aantal van de uitgebreide diensten die Google mensen gratis laat gebruiken. De prijs is 4 euro per avond van 19.30 tot 21.30 uur (24 september, 8, 22 en 29 oktober, 12 en 26 november) inclusief lesmateriaal en een kopje thee of koffie. Oefeningen worden uitgevoerd op de aanwezige chromebooks. Vooraf opgeven bij www.hetstreekpunt.nl. Tot slot start 28 september van 19.30 tot 21.00 uur de beginnerscursus 'Kleding naaien'. Cursisten maken een kinderbadjasje met begeleiding van een ervaren coupeuse. Deelnemers nemen hun eigen naaimachine en stofschaar mee. Kosten: 20 euro voor vier tot vijf lessen. Aanmelden kan wederom via de website.
Filmavond in De Kapel

ANDIJK - In De Kapel aan Middenweg 48 in Andijk is woensdag 26 september de film ‘Like father, like son’ te zien. Deze filmavond wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof i.w.. Iedereen is welkom. Lid van een kerk of niet. Tijdens de filmavonden worden films getoond waarbij levensthema’s centraal staan. ‘Like father, like son’ is een film over verwisseling van twee baby’s in het ziekenhuis op de dag van geboorte. Inloop om 19.30 uur; de film start om 20.00 uur. Toegang is gratis.
Winterkledingparty

GROOTEBROEK - Leerbedrijf ‘Suks of Suks’, gevestigd in de Praktijkschool van West-Friesland aan Annie M.G. Schmidtweg 1 in Grootebroek, wordt gerund door leerlingen en vrijwilligers. De wintercollectie komt weer in de winkel en daarom is er een winterkledingparty: donderdag 4 oktober van 16.00 tot 21.00 uur. Het gaat om eerste klas tweede handskleding van maat 50 tot en met XXL, voor jongens, meisjes, dames en heren. Prijzen vanaf 0,50 eurocent voor babykleertjes en vanaf 1 euro voor maat 92 en groter. De opbrengst komt volledig ten goede aan de Kinderkledingbank Stede Broec e.o. Meer informatie: www.suksofsuks.nl.

Meer berichten