Presentatie 'Bewust ouderschap'

  Nieuws

HOOGKARSPEL - In Bibliotheek Hoogkarspel geeft Miranda Thoma van 'Hart voluit' donderdagavond 4 oktober een presentatie over Bewust Ouderschap: de kracht van (er) ‘ZIJN’.
Miranda Thoma: "Tijdens deze presentatie deel ik mijn inzichten over het belang van zelfvertrouwen, rust, aandacht, begrenzing en gelijkwaardigheid als fundament in het opvoeden. De inzichten zijn onderdeel van mijn programma 'Gek van Geluk', waarin ik streef naar meer geluk voor ouders." Meer informatie: www.hartvoluit.nl.
"Als we ervan uitgaan dat we kinderen vooral moeten 'opvoeden', wacht ons een belangrijke taak. Want in opvoeden moeten wij als ouders voornamelijk heel veel 'doen'. De natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen, waarmee ze geboren worden, brengt ze echter zelf naar 'doen'. Wij als ouders hoeven er dan vooral te zijn. Als een veilige basis van waaruit zij de wereld zelf kunnen ontdekken. Een stevige fundering onder hun voeten zodat zij zelf hun dappere stapjes kunnen zetten. In hoeverre ben jij als ouder die stevige basis? Hoeveel vertrouwen heb jij in jezelf ontwikkeld om je kind de wereld te laten ontdekken? Kinderen spiegelen onze onzekerheden, blokkades, maar ook onze mooie kanten. Wij kunnen leren van het gedrag van onze kinderen. Gedrag is communicatie."
Deze presentatie is in het kader van de Week van de Opvoeding, van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober. Het thema van dit jaar: 'Opvoeden is samenspel', een samenwerking tussen onder meer ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente. De inloop is vanaf 19.45 uur en de presentatie begint om 20.00 uur. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden kan via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of bel 0228-743943.

Meer berichten