Opstand in de keuken

  Nieuws
Deelnemers koken en eten samen, maar gaan tijdens de historische kookworkshop ook 'terug in de tijd'. (Foto: aangeleverd)
Deelnemers koken en eten samen, maar gaan tijdens de historische kookworkshop ook 'terug in de tijd'. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BOVENKARSPEL - Beleef de Geschiedenis verzorgt woensdag 31 oktober een historische kookworkshop in de kookstudio van 't Stadsplein, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. Deelnemers koken en eten samen, maar gaan ook 'terug in de tijd'.
Dit jaar keert de Maand van de Geschiedenis terug met als thema Opstand. Een thema vol energie en gelaagdheid. In meer dan duizend culturele instellingen, waaronder boekhandels en bibliotheken, worden kleine en grote verhalen verteld over Opstand. 'Beleef de Geschiedenis' neemt de deelnemers mee terug naar de Tachtigjarige Oorlog. Want wat aten mensen in deze woelige periode rondom 1600? En wat speelde er in deze tijd? Onderwerpen die aan bod komen, gaan over de strijd tussen de Spaanse koning Philip versus Willem van Oranje en de katholieken versus de protestanten. Het wordt een diner met een oranjegezind tintje.
De workshop is van 17.00 tot 21.00 uur en bedoeld voor volwassenen die het leuk vinden om te komen koken en eten. Aanmelden kan via www.tstadsplein.nl.

Meer berichten