Bijeenkomst over inbraakpreventie

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - De afgelopen zomerperiode zijn er een opvallend aantal woninginbraken geweest in Enkhuizen. Nu de donkere dagen weer zijn begonnen, is het belangrijk om extra aandacht te hebben voor inbraakpreventie. Om te helpen bij het vergroten van de veiligheid, en die van de buurtbewoners, geven de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een presentatie met nuttige tips over woninginbraakpreventie. Deze bijeenkomst vindt woensdag 12 december plaats van 19.15 tot 21.15 uur in De Nieuwe Doelen aan Spoorstraat 2 in Enkhuizen.
Een groot deel van de aanhoudingen op heterdaad vindt plaats dankzij een melding van een inwoner. Mensen kennen hun buurt als geen ander! Door oog te hebben voor verdachte situaties in de buurt draagt iedereen bij aan het terugdringen van inbraken in Enkhuizen. Maar hoe herkent men een verdachte situatie? Welke informatie is belangrijk voor de politie? Hoe denkt en werkt een inbreker? Onder andere deze vragen staan centraal bij de bijeenkomst.
Naast het melden van verdachte situaties in de buurt kunnen mensen ook zelf maatregelen treffen om de woning inbraakbestendiger te maken. Bij deze bijeenkomst worden nuttige tips gedeeld over de maatregelen die men thuis kan toepassen. Uiteraard is er tijdens en na de bijeenkomst ruimte voor vragen.

Aanmelden

Interesse? Aanmelden kan via communicatie@sed-wf.nl of 0228-360100. Vermeld bij het aanmelden de naam en het aantal deelnemers. Aan deze bijeenkomst kunnen honderd inwoners deelnemen. Aanmelden kan tot en met dinsdag 11 december, maar vol is vol. De eerste vijftig aanmeldingen ontvangen een gratis 'Veilig wonen scan' voor thuis, georganiseerd door het CCV.

Meer berichten