Kaarsjes verlichten Haringstad

  Nieuws
De wandeling voert bezoekers langs talrijke lichtjes. (Archieffoto: enkhuizen-bijkaarslicht.nl)
De wandeling voert bezoekers langs talrijke lichtjes. (Archieffoto: enkhuizen-bijkaarslicht.nl) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - De twintigste editie van Enkhuizen bij Kaarslicht vindt zaterdag 15 december plaats. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma. Op zeven locaties wordt gezongen en muziek gemaakt door zestien verschillende ensembles en koren.
De route is als volgt: Breedstraat, Bocht, Zuider Havendijk, Kalksteiger, Zwaanstraat, Zuiderspui, Dijk, St. Jansstraat, Baansteeg, Torenstraat, Zuiderkerksteeg Nieuwstraat, Westerstraat. De lichtjes op de route worden op de Havendijk en de Sint Jansstaat vooral aangestoken door de bewoners. Voor het overige is de route in stukken verdeeld en daar zijn groepjes bezig met het aansteken van de waxientjes. Dit zijn allen vrijwilligers, waaronder een groepje dames van gymnastiekvereniging VEK WIK; zij rijden met de bakfiets de potten met waxinelichtjes rond en versieren het stadhuis. Enkhuizen bij Kaarslicht duurt van 19.00 tot 21.00 uur.
Dit jaar is De Werf nieuw onder de locaties; hier treden ook twee nieuwe muzikale groepen op: Destination Call en Landvolk. De spits wordt er afgebeten door Bottle Up and Go. In het kerkje van de Apostolische Christenen aan de Nieuwstraat laat Jan Willem Dekker zien hoe hij met fishertechniek een heuse kermis heeft gebouwd, waarvan de lampjes ook nog kunnen branden. Hier kunnen bezoekers bovendien genieten van glazen potten die gedecoreerd zijn met papierknipsels. En terwijl de bezoeker geniet, zorgt Like This voor muziek op de achtergrond. Op de volgende locaties is ook muziek en/of zang: het Stadhuis, het Wapen van Enkhuizen, de Oud Katholieke Kerk, de Drommedaris en de Zuiderkerk.
Wie een stuk van de route loopt, kan zomaar de Kerstman tegenkomen, geflankeerd door twee vriendelijke dames die wat lekkers uitdelen. En: ook een wandelende kerstboom waart rond met wat lekkers. Maar het mooiste blijven natuurlijk de mooi versierde huizen en stoepen. Het programma ligt klaar bij het VVV en de boekwinkels. Meer informatie: ap.haakman@quicknet.nl of 0228-317149.

Meer berichten