Binnenmuseum start nieuwe jaar met muzikaal en interactief programma

  Nieuws
Het Zuiderzeemuseum trapt het nieuwe jaar af met een gevarieerd programma in het binnenmuseum. (Foto: aangeleverd).
Het Zuiderzeemuseum trapt het nieuwe jaar af met een gevarieerd programma in het binnenmuseum. (Foto: aangeleverd). (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum trapt het nieuwe jaar af met een gevarieerd activiteitenprogramma in het binnenmuseum. Op 13 januari vindt in het Atrium een intiem miniconcert plaats met flamencomuziek van Jeff Heijne met Giuseppe Campisi. Zondag 20 januari staat er een interactieve rondleiding op de agenda over het verenigingsleven van toen en nu.

Miniconcert op zondag 13 januari van het duo Jeff Heijne (flamencogitaar) en Giuseppe Campisi (contrabas) bespeelt een heerlijke, maar ongebruikelijke combinatie van instrumenten in de flamencowereld. Toch belooft de felheid van Heijnes gitaar tegenover de soms fluwelen lyriek van Campisi’s contrabas ook deze keer weer een betoverend muzikaal gesprek, waarin fluisterzachte tederheid en grote emoties elkaar afwisselen. Het optreden is akoestisch en wordt uitgevoerd zonder versterker. Laat je deze wintermiddag meevoeren op de warme klanken van beide snaarinstrumenten! Van 12.00 tot 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Het Vrijstatig Volkje
Op zondag 20 januari een interactieve rondleiding door de tentoonstelling Mooi samen door een museumdocent, neemt de vereniging Oud Enkhuizen je mee door Enkhuizen voor een wandeling over het historische verenigingsleven in Enkhuizen. Van 14.00 tot 16.00 uur. Maximaal twintig personen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Uit ‘Vrijstaat de Stellingen’ in de Stellingwerven, komt het Vrijstatig Volkje: wonderlijke figuren van vroeger tijden die houden van muziek maken, dansen en vrolijk spel. Het Volkje trekt rond – onder andere langs de vissersplaatsen aan de Zuiderzee – om sfeer te brengen en mensen te vermaken.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Jong en oud komt hier in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten bij een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische schepen. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2016 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit tot een van de beste musea van Nederland. In 2017 en 2018 heeft het museum deze hoge waardering behouden.
Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van alle activiteiten.

Meer berichten