Het Pakje; goed voor elkaar

  Nieuws

ENKHUIZEN - Om de twee weken gaan de krijtborden naar buiten: Het Pakje in Enkhuizen is dan weer geopend. Het Pakje is een initiatief van enthousiaste vrijwilligers die gezamenlijk een kinderkledingruilwinkel runnen.
Dit initiatief in buurthuis IJsselzand is niet nieuw: al vijf jaar werd elk half jaar de ruilbeurs georganiseerd. Nu is in samenwerking met Welwonen de winkel gerealiseerd en is er twee keer per maand de mogelijkheid om langs te komen. Dit initiatief in Enkhuizen wordt bij een steeds breder publiek bekend: iedereen is welkom om te komen winkelen voor kleine prijsjes en om gezellig samen wat te drinken in de koffiehoek. Kleding kan bij Het Pakje ook geruild worden. Zo ontstaat de mogelijkheid om zelfs volop gratis te winkelen. De kleding is gewassen en gesorteerd naar maat. Ieder kledingstuk dat bij Het Pakje wordt ingeleverd krijgt een goede bestemming: het komt in de winkel te hangen of gaat naar één van de goede doelen waarmee Het Pakje samenwerkt. Stichting Babyspullen is altijd heel blij met de kleine babymaten. Zij maken mooie startpakketten voor minima.
Het Pakje is ook goed voor het milieu. Doordat kinderen snel groeien, is vaak te zien dat de kwaliteit van de kleding nog erg goed is. Door te hergebruiken wordt verspilling tegengegaan. In de koopjeshoek hangen mooie spullen voor een klein prijsje want ondanks dat Welwonen fijn meewerkt moet er toch huur worden afgedragen. Bij Het Pakje zijn de vrijwilligers ook erg blij met mensen die enkel kleding doneren, maar zelf geen behoefte hebben aan tweedehands kleding. Iedereen is bovendien welkom voor een lekkere kop koffie en een praatje. Ook in de koffiehoek worden kleine prijsjes gehanteerd. Meer informatie is te vinden via Facebook of via de website www.wijzijnwijzer.nl/hetpakje.

Meer berichten