Hartewens Jorien in vervulling

Algemeen
De Hartewens van Jorien ging in vervulling.
De Hartewens van Jorien ging in vervulling. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - De Haarlemse Jorien liet wel een héle mooie Hartenwens achter op het grote rode hart bij Albert Heijn Vos aan de Westergracht: “ik wil graag alle bewoners van mijn straat blij maken met een bosje bloemen, om iedereen een beetje op te fleuren in deze, soms moeilijke, tijden.” En zo geschiedde.

Renate van Hulten, sociaal makelaar van BUUV en de bewuste supermarkt vonden dit zo’n mooie wens, dat ze hem op vrijdag 5 maart in vervulling lieten gaan. Ruim 100 boeketten werden uitgedeeld. 

De supermarkt verzorgde de vrolijke lenteboeketjes, en Van Hulten trommelde een paar bloemenmeisjes op te helpen met het uitdelen van de bloemen in de Karel van Manderstraat. Ze werden begeleid door BUUV- straattroubadour Erica, die elke buur trakteerde op een liedje.

Actie tegen eenzaamheid

“Juist in deze bizarre tijden willen we, met de Hartenwens-actie, mensen in de buurt verbinden en ons inzetten tegen eenzaamheid”, aldus Renier Thoen, directeur van de supermarkt. “Want, laten we eerlijk zijn, we kunnen allemaal wel een portie positieve energie gebruiken. Ook zamelen we bij de emballage automaten van onze drie Haarlemse supermarkten statiegeldbonnetjes in om de vervulling van de hartenwensen mogelijk te maken. Zo wordt dit een actie voor de buurt, en dóór de buurt.”

Over Hartewens

‘Hartenwens’ is een initiatief van Albert Heijn Vos aan de Westergracht, BUUV Haarlem en Patty-Lou Leenheer van de 1Zaamste podcast. Via ‘Hartenwens’ hebben Haarlemmers hun wens kenbaar kunnen maken op een groot hart bij Albert Heijn én konden mensen laten weten dat ze anderen wilden helpen om hun wens in vervulling te laten gaan. De Hartenwens van Jorien is één van de vele wensen die de komende weken in vervulling gaan.