Bloed prikken niet meer in dorpshuis

Algemeen
Het dorpshuis.
Het dorpshuis. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Atal Medial heeft vanaf 1 maart heeft het huurcontract met het dorpshuis opgezegd. Hierover is onder vele oudere inwoners in Zwanenburg ophef ontstaan. Al jaren kunnen inwoners vier dagen per week terecht in het oude cultureel centrum De Olm in Zwanenburg voor bloed prikken.

Een dag in de week was de locatie in Halfweg open. Volgens een woordvoerster van Atal Medial betreft het hier een financiële kwestie. In Halfweg heeft het bedrijf een vijfjarig vast contract en in het dorpshuis en moet de huur per uur worden betaald. Ook vindt Atal Medial de huidige werkruimte verre van ideaal en laat internetverbinding te wensen over.

Volgens het bestuur van Stichting Dorpshuis Zwanenburg-Halfweg valt er wel te praten en zijn goede oplossingen mogelijk. De locatie Halfweg vormt vanwege de afstand letterlijk en figuurlijk een struikelblok voor veel mensen. Het dorpshuis heeft genoeg parkeergelegenheid, de locatie Halfweg niet. Diverse inwoners en de dorpsraad hebben zich gewend tot Atal Medial om het besluit in heroverweging te nemen. Zij hopen dat besloten wordt om bijvoorbeeld voor twee dagen per week het bloedprikken in het dorpshuis mogelijk te maken.