Indy Kames (links) en de nummers 2 en 3 van de Teens-finale.
Indy Kames (links) en de nummers 2 en 3 van de Teens-finale. ((Foto: PR))

Hoofddorpse Indy mooiste tiener van Noord-Holland

HOOFDDORP - De 16-jarige Indy Kames uit Hoofddorp heeft de titel 'Miss Teen of Noord-Holland 2019' gewonnen. Zondag 12 mei was de finale in theater De Purmaryn in Purmerend.

Na een traject van zeven weken was het zover. De finale van Miss Teen en Miss Beauty of Noord-Holland. Met zeventien Teens (tot 18 jaar) en zestien Beauty's (tot 25 jaar) werd gestreden om de felbegeerde titels van de provincie.

Indy kan eigenlijk nog maar nauwelijks bevatten dat ze gewonnen heeft. "Ik had zo gehoopt om in de top 5 te komen, maar toen ze bij de vierde naam waren en ik er nog niet bij zat, dacht ik dat het niet meer ging gebeuren. Toen mijn naam dus wél werd genoemd was ik echt overdonderd. Daarna werd de top 3 bekend gemaakt en uiteindelijk de winnares. Wat een ontlading!"

De openingsdans (op hakken van 10 cm), bikinironde en galaronde gingen goed. "Ik houd ervan om op te treden en ik dans al heel lang. De hashtag-ronde vond ik het spannendst. Elke Miss moest een kaartje trekken uit een kom waarop een hashtag stond waar je kort iets over moest vertellen. Gelukkig had ik mijn zenuwen goed onder controle en kwam ik goed uit mijn woorden".

Landelijke finale

Met het nieuwe team van Noord-Holland, Miss Beauty Sophie Egberink en Miss Intercontinental Aurelia van Haver, vertegenwoordigt Indy Noord-Holland tijdens de landelijke finale op 30 augustus in Hilversum. Binnenkort gaan alle Missen een week naar Frankrijk. "Ik heb enorm veel zin om alle winnaressen van de andere provincies te ontmoeten en kijk erg naar de grote finale uit. Er breekt een leuke en drukke tijd aan."

Indy hoopt met de missverkiezing ook een positieve invloed uit te kunnen oefenen op anderen. "Ik wil graag overbrengen dat je in jezelf moet geloven en nooit op moet geven. Zo hoop ik anderen ook meer zelf vertrouwen te geven en hier een voorbeeld in te zijn.

Meer berichten