Thijs Postma wijst Martin Schröder op een van de 35 Fokker werken op de tentoonstelling in 't Fort in Vijfhuizen.
Thijs Postma wijst Martin Schröder op een van de 35 Fokker werken op de tentoonstelling in 't Fort in Vijfhuizen. ((Foto: Martien de Bock))

Eerste nieuwe boek Thijs Postma voor Martin Schröder

VIJFHUIZEN - Tijdens de opening van de tentoonstelling '100 Jaar Fokker vliegtuigen' in Restaurant 't Fort in Vijfhuizen door Peter de Raaf, voorzitter van de stichting Fokker Erfgoed, nam luchtvaarticoon Martin Schröder het eerste exemplaar in ontvangst van het nieuwe boek van Thijs Postma 'Luchtvaart in vogelvlucht'.

Schröder (88) en Postma (85) kennen elkaar al sinds de oprichting van 'Martin's Air Charter'. Postma ontwierp toen een foldertje voor rondvluchten boven Amsterdam met de 'Dove' en gaf later de MAC-luchtvloot een eigen gezicht.

Het boek 'Luchtvaart in vogelvlucht' bestaat uit een serie gebundelde verhalen uit de internationale luchtvaartgeschiedenis. In deze prettig leesbare artikelen staan vaak verrassende, avontuurlijke en merkwaardige verhalen, rijk geïllustreerd met mooie historische foto's en schilderijen van Thijs Postma. De onderwerpen variëren van Maxim's monstermachine uit 1894 tot de Boeing 727, een van de best verkochte straalverkeersvliegtuigen ter wereld.

'Luchtvaart in vogelvlucht deel 1' is verkrijgbaar in de boekwinkel voor 19,95 euro (ISBN 978-90-824440-9-4).

Meer berichten