Het gele hesje

Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) rodi.nl

Het gebeurt regelmatig dat ik na het avondeten even een rondje ga wandelen. Soms een uurtje, soms een half uurtje. Even uitbuiken zoals ze dat noemen. Bij de schemer en het invallen van de avond draag ik, net als anderen die ik tegenkom, een geel lichtgevend hesje. Zoals een ieder weet is dit voor je zichtbaarheid in het verkeer als het donker is. Het staat voor veiligheid en je kwetsbaarheid als voetganger.
Afgelopen jaar is gebleken dat de gele hesjes ook voor hele andere doelen werden gebruikt. Er zijn groeperingen die zich de 'Gele Hesjes-dragers' noemen. Zij willen gehoord worden, zijn het volstrekt oneens met de plannen van de regering en komen in groten getale bij elkaar. Dat gebeurde onlangs ook op het Waagplein. Maar daar lagen de verwachtingen van de organiserende deelnemers veel hoger dan de opkomst. Er kwamen maar tien Gele Hesjes opdraven en daar is het bij gebleven.
We hebben het Koning Willem-Alexander onlangs in zijn kersttoespraak nog horen zeggen: er is nergens een land op de wereld waar de mensen zo goed te eten hebben, de voorzieningen zo goed zijn, het aanbod van werk zo hoog is en de zorg zo comfortabel mogelijk, als bij ons in Nederland. Wat heeft het voor zin om vele dagen de straat op te gaan, de boel te vernielen, de mobiele eenheid in te moeten schakelen en onrust in heel het land te veroorzaken? De kosten worden allemaal weer gepresenteerd bij de inwoners.
Zoals wij allen vredig het oude jaar uit gaan hoop ik samen met jullie allen dat het nieuwe jaar ook vredig mag verlopen. Daar kunnen wij allen samen voor zorgen tenslotte. Laat bij ons dat gele hesje het veilige verkeershesje blijven van wandelaars, fietsers en vooral het symbool voor de veiligheid van de verkeersregelaars en de schoolkinderen. Ik heb zojuist nog een nieuwe aangeschaft en ga er in het nieuwe jaar weer veilig mee op pad. Allen als slot een goed, veilig en vredig Nieuwjaar toegewenst.
Janet