Zwemlessen jeugd worden weer hervat: ‘Zo naar uitgekeken’

Sport
Minne Dolstra is blij dat de zwembaden weer kunnen gaan 'draaien'.
Minne Dolstra is blij dat de zwembaden weer kunnen gaan 'draaien'. (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD - Goed nieuws voor alle kinderen tot en met twaalf jaar die zwemlessen volgen: vanaf dinsdag 16 maart worden deze weer hervat. Dat betekent dat Zwembad Waardergolf vanaf die dag eindelijk de deuren weer mag openen. “Dat is natuurlijk fantastisch nieuws”, vertelt Minne Dolstra, directeur van Heerhugowaard Sport NV, de organisatie die de sportaccommodaties in Heerhugowaard beheert. “Sinds half december was het zwembad dicht. Naar dit moment heeft iedereen reikhalzend uitgekeken.”

Dolstra geeft aan dat hij niet direct verwacht had dat de zwembaden als één van de eerste branches in aanraking zouden komen voor versoepelingen. “Gezien de economische belangen en ontwikkelingen staan wij denk ik niet direct vooraan, daarom zien we dit echt als een cadeautje.” Medewerkers staan te popelen om weer aan de slag te gaan en de plannen om weer op te starten liggen al klaar. 

“We zijn lang genoeg dicht te geweest om alles voor te bereiden”, vertelt Dolstra. “Het is nu wachten op de protocollen van de overheid, de Vereniging Sport en Gemeenten en de zwembadbranche, maar we gaan ervanuit dat de situatie vergelijkbaar zal zijn met die van afgelopen najaar. Ouders mogen niet naar binnen om hun kind te brengen, maar zetten hun zoon of dochter bij de voordeur af, die vanaf daar door een van onze medewerkers wordt opgevangen. Na de les staan ze dan weer bij de deur klaar om te worden opgehaald. Veiligheid staat te allen tijde voorop! Houd de communicatie van Heerhugowaard Sport goed in de gaten, want er kunnen altijd veranderingen worden doorgevoerd.”

Dolstra is blij met het beetje perspectief dat er nu is. “Er mag ook weer buiten gesport worden met maximaal vier personen binnen anderhalve meter. Het is een begin, en het blijft spannend hoe dit zich gaat ontwikkelen met eventuele besmettingen. Maar we kunnen in elk geval weer vooruitkijken.”