Jeugdspeelster Jasmijn van Uden verkiest doorontwikkeling bij KFC en FC Marlène

Sport
Voetbaltalent Jasmijn van Uden wordt begeerd door Ajax.
Voetbaltalent Jasmijn van Uden wordt begeerd door Ajax. (Foto: DP Sportfotografie)

HEERHUGOWAARD - Voetbaltalent Jasmijn van Uden (15) werd door Ajax uitgenodigd om in maart drie keer deel te nemen aan talententrainingen, met speelsters die een jaar ouder zijn dan zij. Daar heeft de Heerhugowaardse zich opvallend laten zien, want naar aanleiding van deze trainingen hebben Suzanne Bakker en Chantal de Ridder namens Ajax persoonlijk contact opgenomen met Jasmijn over de beoogde instroming in het Talententeam van Ajax, uitkomend in de landelijke Beloftencompetitie.

Jasmijn heeft aangegeven dat ze het zelf prefereert om komend seizoen op veld in de JO17-1 (derde divisie oftewel divisie 6) van KFC te spelen omdat de weerstand daar van dien aard is dat ze daar haar talent het beste verder kan ontwikkelen. Ook heeft de technicus pur sang die al vanaf 10-jarige leeftijd bij FC Marlène in de zaal speelt, aangegeven de combinatie van veld- en zaalvoetbal erg belangrijk voor haar ontwikkeling te vinden en dus ook bij FC Marlène te willen blijven spelen. Nina George, bondscoach van het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam, liet recent nog aan FC Marlène en Jasmijn zelf weten dat ze nadrukkelijk in beeld is voor Oranje.

Ajax deelt de visie dat de echte talenten liefst zo lang mogelijk met en tegen de jongens moeten spelen. De Amsterdamse club heeft daarom nu met Jasmijn afgesproken dat ze in seizoen 2021/2022 wekelijks één keer bij het Talententeam (Jong Ajax) gaat meetrainen zodat ze wel al aangelijnd is bij de club, die haar eigenlijk nu al heel graag ziet komen maar altijd prioriteit geeft aan de beste keuze voor talentontwikkeling.

FC Marlène meldt op Facebook trots te zijn op Jasmijn en zich te verheugen op aankomend seizoen, ‘met hopelijk weer veel acties van Jasmijn om ons van te laten genieten.