(Foto: )

Winterwandeling Magnusrijders: Wandelen langs kapelletjes en kerken

SCHAGEN - IJsclub De Magnusrijders houdt zondag 29 december een winterwandeling langs vijf kerken en kapelletjes.

Begin- en eindpunt is 'de herberg' op de ijsbaan, waar de verse snert geduldig staat te pruttelen. De Magnusrijders betrekt de verse snert van de stichting Samen Vrienden (voor het bekostigen van rolstoelbussen). In diverse kerken zijn op deze dag activiteiten gepland. De wandelaars krijgen 30 cent mee om onderweg een kaarsje voor een dierbare op te steken.

Vanuit het Nic. Veldboer sportpark aan de Snevert zijn twee routes uitgezet, van 9 en 16 km. Wandelaars kunnen inschrijven en vertrekken tussen 10.00 en 13.00 uur. Met routebeschrijving volgt een rondgang langs onder meer de kapel aan de Keins. Vanzelfsprekend zijn de Grote kerk op de Markt en de Christoforuskerk in de route opgenomen. Deze gebouwen zijn toegankelijk en er is deskundige toelichting. Ook in het kerkje van Valkkoog (in de lange route) gaat een interessante geschiedenis schuil. Onderweg valt er tevens van orgelmuziek te genieten. Voorts duiken er onbekende kerkjes op, verborgen in oude woonbuurten. Ze vertegenwoordigen kleine geloofsgemeenschappen, met een rijke historie en bijzondere architectuur.

Zoals alle wegen uiteindelijk naar Rome leiden, voert de winterwandeling naar het ijsbaanterrein met de keet als de finale kapel. In deze herberg volgt het laatste stempeltje. Bij de warme kachel is hier volop gelegenheid na te praten en te genieten van de verse erwtensoep, warme chocomel en glühwein.

Deelname 6 euro per persoon, donateurs Magnusrijders: gratis. Honden mogen mee, behalve in de kerken. Er zijn toiletten op de route. Vertrek tussen 10.00 en 13.00 uur. Meer info: www.demagnusrijders.nl.

Meer berichten