Gratis koffie-ochtend bij molen De Hoop in Den Oever

Algemeen
Molen De Hoop.
Molen De Hoop. Foto: aangeleverd

DEN OEVER - De ‘Week tegen de Eenzaamheid’ wordt in Nederland van 1 tot 8 oktober georganiseerd. Ook bij molen De Hoop aan de Hofstraat 57 in Den Oever wordt daaraan aandacht besteed.

Samen met de welzijnsorganisatie WonenPlusWelzijn organiseren zij op dinsdagochtend 6 oktober van 09.45 tot 12.00 uur een koffie-ochtend bij de molen. Daar kunnen bezoekers onder het genot van een lekkere bak koffie of thee kletsen met de andere aanwezigen of de vrijwilligers bij de molen. Een professionele medewerker van WonenPlusWelzijn (WPW) is aanwezig en kan de weg wijzen op het gebied van zorg en welzijn, maaltijdservice, hulp bij financiële vragen of ondersteuning door vrijwilligers voor kleine werkzaamheden in en om huis.

Kijkje

Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de molen. De molenaar kan boeiend verhalen vertellen over de 366 jaar oude korenmolen aan de hand van historische prenten. Natuurlijk worden hierbij de coronamaatregelen van het RIVM gehandhaafd.

De toegang en de koffie met wat lekkers is gratis. De organisatie We hoopt op goed weer, maar bij slecht weer zijn er vanwege de coronamaatregelen een beperkt aantal plaatsen. Graag aanmelden via e-mail: wieringermolens@ziggo.nl of telefoon 0227-591 570 (WPW-servicepunt Hippolytushoef).