Dirigent 'Samen Voorwaarts' jubilaris

  Nieuws
Dirigent Bert Ridder in actie. (Foto: aangeleverd)
Dirigent Bert Ridder in actie. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

'T VELD - Muziekvereniging 'Samen Voorwaarts' geeft zaterdag 17 november een bijzonder concert. Dit concert staat in het tekenvan het 40-jarig jubileum van dirigent Bert Ridder. Een jubilerende dirigent komt wel vaker voor maar een dirigent die 40 jaar voor het zelfde orkest staat is heel zeldzaam. Entree is gratis.
Daarnaast verzorgt Bert al ruim 40 jaar de jeugdopleiding bij Samen Voorwaarts. Er zijn dan ook al meerdere generaties muzikanten door hem opgeleid. Sommigen zijn gebleven maar niet iedereen blijft jarenlang muziek spelen.
Het concert begint om 19.30 uur in Dorpshuis Harmonie aan Zwarteweg 13 A in ’t Veld. Behalve 'Samen Voorwaarts' speelt ook jeugdorkest 'Junior Stars' dat bestaat uit door Bert Ridder zelf opgeleide muzikanten. En ook is een ander orkest waarvan Bert dirigent is, Muziekvereniging Zijpe uitgenodigd om deel te nemen.
Speciaal voor dit concert zijn er een aantal favoriete muziek stukken van Bert Ridder zelf ingestudeerd. Men kan uiteenlopende muziekstijlen horen zoals bijvoorbeeld: The Da Vinci Code, Let the Tuba’s Swing maar ook The Devil went to Georgia. Ook zijn er solistische stukken te horen.

Meer berichten