Ingezonden

Bevrijdingsouvenirs gezocht voor tentoonstelling Museum Oud Anna Paulowna

  Historie
Uit eigen collectie museum: Het spel is in '45 of '46 uitgegeven. Het is een Satire over Arthur Seyss-Inquart de Rijkscommissaris van Nederland in 40-45. De naam 'Hinkepink' verwijst spottend naar zijn handicap.
Uit eigen collectie museum: Het spel is in '45 of '46 uitgegeven. Het is een Satire over Arthur Seyss-Inquart de Rijkscommissaris van Nederland in 40-45. De naam 'Hinkepink' verwijst spottend naar zijn handicap. (Elske Timmer)

ANNA PAULOWNA - In streekmuseum Oud Anna Paulowna is er vanaf de bloemendagen 18 april een tentoonstelling: Nederland 75 jaar bevrijd.

De tentoonstelling, gaat over de oorlog en bevrijding in de Anna Paulownapolder. Wij zoeken voor deze tentoonstelling naar souvenirs, die de algehele bevrijding in Nederland gedenken. Vaak werden bordjes, bekers, tegels, lepeltjes, munten etc. uitgegeven ter gelegenheid van een Bevrijdingslustrum. Zelfgemaakte bevrijding souvenirs, zoals rokken, vlaggen, foto's, spellen enzovoort zijn ook zeer welkom.
Heeft u een dergelijke souvenir, en wilt u die aan ons in bruikleen geven voor deze tentoonstelling? Wij horen graag van u. Neem hiervoor contact op met Elske Timmer op 06 23 32 38 90 of info@museumannapaulowna.nl.

Meer berichten