In sommige straten werd muziek gespeeld.
In sommige straten werd muziek gespeeld. ((Foto: Theo Annes))

Wandelen door sfeervol verlichte Obdamse straten

OBDAM - Met volop lichtjes en vuurkorven langs de route was de tweede Lichtjeswandeling in Obdam, zaterdag 28 december een prachtig en sfeervol evenement. Organisator handbalvereniging Victoria-O was aangenaam verrast dat maar liefst 1.261 mensen de tocht over vijf kilometer door het dorp meeliepen.

In bepaalde straten had men extra uitgepakt voor het evenement. Zo was de Roerdomp verlicht met bollen waar gekleurde lichtjes in zaten. Ook was er een zanger en was er een doek opgehangen waar een schimmenspel gespeeld kon worden. Op het Snijdershof werd warme chocomel uitgedeeld en speelden leden van fanfare Muzieklust. Bij de Horstenburgh zongen leden van de Landlubbers en het Veilinghof was prachtig verlicht met vuurkorven. Wandelaars betaalden 2 euro om te kunnen meelopen en kochten gretig lootjes voor de loterij, waarmee prijzen gewonnen konden worden die door de plaatselijke middenstand beschikbaar waren gesteld.

De opbrengst van het evenement komt ten goede aan de handbalvereniging. Met het geld dat de eerste editie opleverde konden afgelopen jaar extra trainingsmateriaal en koeltasjes met icepacks worden aangeschaft.

Meer berichten