Verkeersonderzoek kruispunt Avenhorn

Algemeen
De gemeente Koggenland plaatste camera's om verkeersconflicten te vinden.
De gemeente Koggenland plaatste camera's om verkeersconflicten te vinden. (Foto:Pixabay)

De gemeente Koggenland heeft een onderzoeksbureau ingeschakeld om een verkeersonderzoek uit te voeren. Zij brengen met behulp van een camera conflicten op het kruispunt Het Hoog - Walingsdijk - Het Veer - West in beeld. De camera maakte opnames van 2 tot en met 10 september.

De camerabeelden die voor het onderzoek gemaakt worden hebben een lage kwaliteit die voldoende is om voertuigen, fietsers en voetgangers te onderscheiden. Maar nummerborden zijn onleesbaar en gezichten zijn onherkenbaar. Er worden met de beelden geen persoonlijke gegevens verzameld. De beelden worden daarnaast ook niet geplaatst op een website of ander openbaar medium. De gegevens zijn afgeschermd, zodat derden geen toegang hebben tot de gegevens. De beelden worden alleen voor dit specifieke onderzoek gebruikt en niet voor andere doeleinden. Alleen de projectmedewerkers van het onderzoeksbedrijf en betrokken medewerkers van gemeente Koggenland hebben tijdens het onderzoek toegang tot de beelden. Na afronding van het onderzoek worden de beelden weer verwijderd.

In acht weken moet duidelijk worden wat te doen. Als half december door de camerabeelden gezien wordt dat er werk aan de winkel is om de kans op ongelukken te verminderen, gaat de gemeente na advies van politie en specialisten over tot aanpassing van de kruising.