Nick Vlaar uit Obdam eindigt zesde in klassement

Nick op plek drie op het podium.
Nick op plek drie op het podium. (Foto: aangeleverd)

OBDAM - Het laatste raceweekend stond 10 en 11 oktober voor motorcoureur Nick Vlaar op het programma.

Door het wisselvallige weer trainde de Obdammer vrijdags in alle verschillende baancondities. Een goede voorbereiding voor de volgende dag waar wisselende weersomstandigheden waren voorspeld. “In de regen merkte ik dat ik vertrouwen moest terugwinnen na de crash van de vorige keer. Op de droge baan was ik sterk en reed ik de snelste tijd van de dag. Zaterdag regende het hard tijdens de kwalificatie, wat de bandenkeuze niet moeilijk maakte. Ik kwam duidelijk wat snelheid tekort, gezien de rondetijden van de andere coureurs en startte vanaf een 22e startpositie.”

Voor de wedstrijd stopte het met regenen en Nick en zijn team kozen voor slickbanden. “Ik won met een mega start en een enorm sterke eerste ronde twintig plekken en reed op een tweede positie!! Het inhalen koste wat extra tijd en gaf Frank Nieman de gelegenheid een stukje uit te lopen. Met hem in mijn vizier reed ik binnen een paar rondes het gat dicht. Eenmaal in het achterwiel wilde ik er wel voorbij, maar door de natte plekken lukte dat niet. In de slotfase van de race zette Danny van der Sluis een versnelling in en wist na een paar pogingen zowel Frank als mij in te halen. Ik had geen antwoord en stelde mijn derde plek veilig. Ik was enorm blij met mijn eerste podium in de 1000cc. Het hele jaar zat ik net tegen een podiumplek aan en dit laatste weekend wist ik het toch voor elkaar te krijgen!”

Het zou licht regenen tijdens de tweede race, maar het team verwachtte dat de regen niet doorzette en Nick startte weer op slicks. Dit bleek de juiste keuze. “Ik flikte weer hetzelfde kunstje als in de eerste ronde en reed naar de derde plaats. Deze plek hield ik goed vast, totdat het begon te spetteren. Ik miste het vertrouwen om met deze spetters een redelijk tempo te rijden en zakte terug naar de tiende positie.”

Nick sloot het seizoen positief af: “ik ben uiteindelijk zesde geworden in het algemeen klassement, mede dankzij mijn raceteam. Filmpjes over Nick zijn terug te vinden op YouTube en https://www.youtube.com/watch?v=E8LNNKlMSAo&t=9089s