Talitha van der Spek en haar mede-spelers zijn klaar voor de
Talitha van der Spek en haar mede-spelers zijn klaar voor de ((Foto: aangeleverd ))

Première kinderopera in Dorpshuis

Op 7 juli gaat in het Dorpshuis te Landsmeer Assepoester in première, een opera voor kinderen van 6 tot 106 jaar oud, geregisseerd door Talitha van der Spek. Het is de derde operaproductie van de Landsmeerse regisseur en mezzosopraan in het Dorpshuis en dit keer zal zij zelf zingen. Ook alle andere spelers zijn professionals.

De opera vertelt niet het bekende verhaal van Assepoester, maar een variatie daarop met Assepoester's dochter Snoes in de hoofdrol. De muziek is van Rossini, uit zijn opera La Cenerentola (Assepoester). Het concept en de Nederlandse teksten zijn van kinderboekenschrijfster en dichteres Ymkje Swart uit Amsterdam Noord, in samenwerking met Talitha van der Spek. Tenor Thomas de Bruijn zingt de rollen van Snoes, Don Dinges en Prins Zondernaam. Talitha van der Spek zingt de rollen van de jonge en de volwassen Assepoester. De vijf blazers van het Amsterdam Wind Quintet verzorgen de instrumentale muziek, de kostuums zijn van dorpsgenoot Nelleke Korpershoek.

Zangeres Talitha van der Spek heeft de afgelopen twee jaar haar sporen in Landsmeer al verdiend als maker van toegankelijke en humoristische opera's in het Dorpshuis, zoals Così fan tutte of Don Giovanni. Vorig jaar was de voorstelling twee keer totaal uitverkocht en de reacties waren unaniem zeer positief. Dit jaar heeft ze de regie van Assepoester op zich genomen en zingt ze dus ook zelf.

De voorstelling start om half drie, en kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of via AssepoesterLandsmeer@gmail.com. Reserveren is zeer aan te raden! Entree: kinderen tot 14 jaar 7 euro, vanaf 15 jaar 10 euro. De opera duurt ongeveer 45 minuten.

Meer berichten