Tijdens de dagelijkse boodschappen even de bloeddruk laten meten.
Tijdens de dagelijkse boodschappen even de bloeddruk laten meten. ((Foto: Hartstichting))

Boodschappen doen en bloeddruk meten

LANDSMEER - Bij supermarkt Jumbo Plemp Landsmeer kan iedereen 27, 28 en 29 mei gratis zijn bloeddruk laten meten. Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten.

Als het nodig is, kunnen dan tijdig maatregelen worden genomen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Ondernemer Johan Plemp draagt zorg voor zijn klanten en ondersteunt daarom deze oproep van de Hartstichting door in zijn winkel een bloeddrukmeetpunt open te stellen. Deelname aan de campagne bloeddruk meten sluit aan bij het lokaal en maatschappelijk ondernemerschap van Johan Plemp, waarvoor de ondernemer het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) heeft ontvangen.


Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo'n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land.

Persoonlijk

Maandag 27 mei van 12.00 tot 18.00 uur, dinsdag 28 mei van 12.00 tot 18.00 uur en woensdag 29 mei van 14.00 tot 18.00 uur kunnen mensen hun bloeddruk meten bij Jumbo Plemp Landsmeer. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. 

Meer berichten