De ziekte kanker heeft veel impact op het leven van een patiënt. Erover praten helpt!
De ziekte kanker heeft veel impact op het leven van een patiënt. Erover praten helpt! ((Foto: Photographee.eu))

Inloophuis verzorgt lichtjestocht door Medemblik

MEDEMBLIK - Vrijwilligers van het inloophuis verzorgen zondag 2 februari voor de tweede keer de Wereldkankerdag Lichtjestocht in Medemblik. Met een route door de oude stad.

Met deze wandeling willen de lopers kankerpatiënten een hart onder de riem steken. Ook familie, naasten en mantelzorgers die van uitslag naar uitslag leven worden niet vergeten. Op deze avond herdenken deelnemers in stilte ook de patiënten die er niet meer zijn, die de ziekte niet hebben overleefd.

Gelukkig genezen steeds meer mensen, die dan min of meer hun leven weer oppakken. Maar lang niet altijd. Late effecten van een behandeling hebben soms levenslange consequenties. En die zijn niet altijd zichtbaar!

Kanker zet het leven ineens stil. Van de ene op de andere dag leven de betrokkenen in een rollercoaster. Patiënt en partner zijn? En weten wat dan goed voor iemand is? Is voor weinig mensen een haalbare realiteit. Het Inloophuis biedt dan hulp. In een niet klinische omgeving, kan iedereen terecht voor advies en een ontmoeting met lotgenoten, naasten en partners. En niet te vergeten een stuk ontspanning. De meeste bezoekers beschouwen het inloophuis als een 'warm bad'.

De lichtjeswandeltocht staat in het teken van licht; een lichtpuntje aan de horizon. Iedereen is welkom om mee te lopen. De start vindt om 18.00 uur plaats bij het inloophuis, aan Oosterhaven 11 in Medemblik. Neem een eigen lichtje mee, maar er zijn ook witte lampions te koop. Tegelijkertijd steunt men dan het inloophuis. Kinderen zijn ook van harte welkom om mee te wandelen.

Meer berichten