De middag gaat over en is voor jonge mantelzorgers.
De middag gaat over en is voor jonge mantelzorgers. ((Foto: depositphotos))

'Jonge mantelzorgers, dat doe je toch gewoon!'

PURMEREND - Op maandag 13 januari is er in Cultuurhuis Wherelant een interactieve middag over en voor jonge mantelzorgers. De organisatie berust bij RSWP in nauwe samenwerking met Forum theater Dock, MEE en gemeenten.

Interactieve middag over en voor jonge mantelzorgers

1 op de 4 kinderen of jongeren (tot 24 jaar) groeit thuis op met een familielid met ziekte/verslaving of psychische problemen. Een jonge mantelzorger! De kans is dus héél groot dat jij er in je (vrijwilligers-) werk ook mee te maken hebt!
Wat kun je in dergelijke situaties doen? Wat kunnen we als professionals doen"En: wat vinden de jonge mantelzorgers zelf?

Uit eigen ervaring

De middag begint om vier uur en duurt tot zes uur. De deur gaat om halfvier open. Er wordt gezorgd voor soep met een broodje. Het wordt een interactieve, sprankelende en leerzame middag waarin de jonge mantelzorger centraal staat.
Iets over de inhoud: nadat 2 jonge mantelzorgers uit eigen ervaring vertellen wat het voor hen betekent om te zorgen voor anderen gaan jongeren van het Forum theater DOCK, onder leiding van een jongerenwerker, met elkaar een aantal scènes spelen over jonge mantelzorgers.Deze zijn gebaseerd op eigen kennis en know how. Vanuit eigen expertise wordt meegedacht over mogelijke oplossingen: wat zou deze jonge mantelzorgers kunnen helpen? In de nabespreking is er ruimte voor reflectie.

Voor wie?

De middag is bestemd voor iedereen die op welke manier dan ook in contact komt met jongeren. Zoals zorg, welzijn, onderwijs, gemeenten, politie, culturele en religieuze instellingen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties.
Cultuurhuis Wherelant is gevestigd aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het gebouw.

Deelname is gratis! Graag aanmelden voor 7 januari bij m.dewolf@rswp.eu

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten