Vido-jeugd in het nieuw dankzij De Graaf Afvalbeheer

Algemeen
Afbeelding
De selecties zijn allemaal in het nieuw gestoken. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De jeugdteams van handbalvereniging Vido zijn in het nieuw gestoken door De Graaf Afvalbeheer. Nadat het bedrijf jaren achtereen hoofdsponsor van de club was en van de dames 1, heeft eigenaar Rob de Graaf gekozen voor de toekomst van de vereniging.

“De jeugd heeft de toekomst en daarnaast vind ik het sowieso heel belangrijk dat de kinderen sporten. Komt nog bij dat Vido een hartstikke leuke vereniging is met veel enthousiaste en hardwerkende vrijwilligers. De club kon voor dames 1 een andere sponsor binnen halen. Ik heb dit team jarenlang met heel veel plezier gesteund, maar dat doe ik nu ook met de jeugd”, vertelt Rob de Graaf over de achtergrond van de deal, die in principe voor één jaar met een optie voor nog twee jaar is afgesproken.

Ook jeugdtrainer Remon Glas is blij met de geste van de sponsor. “Mooi om al die kinderen in zo’n mooi nieuw tenue te zien lopen. De deal past ook perfect in de toekomstvisie van de club, want de jeugd gaat zeker de komende jaren een heel belangrijke rol spelen in de verdere opbouw van de vereniging. Bij HV Vido lag in het verleden het zwaartepunt meer richting de topsport. Nu is er een transitie gaande dat we de kerstboom vanuit de jeugd gaan optuigen, dus een brede basis leggen in de jeugd en dan hopen dat er aan de top genoeg talent boven komt drijven. Het doel is om de jeugd zo goed als mogelijk te begeleiden, ze het handbal spelletje te leren en dat ze zich gaan beseffen, dat als je echt als een team samenwerkt, je veel kan bereiken.

Remon laat het team van trainers en assistenten graag meedelen in het enthousiasme en de plannen. “We doen het hier met z’n allen en ik ben van mening dat we het aardig op de rit hebben. Het is een mooie grote trainersgroep. Op een trainingsavond van bijv. de E-Jeugd (9-10 Jaar) staan gemiddeld 4 trainers”.

Voorop staat uiteraard dat de kinderen plezier hebben maar ook dat ze het spel handbal leren door hard te trainen, ze weerbaarder worden en dat ze zich staande houden in en samen met het team. Dat is in het kort de doelstelling van de jeugdtrainers. “Van mezelf kan ik zeggen dat ik behoorlijk fanatiek ben en leg dan ook het spel tijdens een training wel eens even stil. Dat gebeurd dan niet om de kinderen dwars te zitten of om ze op fouten te wijzen, maar om uit te leggen dat spelsituaties ook anders opgelost kunnen worden, want handbal is een dynamisch spel, snel en veel bewegen, snel denken en de goede keuzes maken in het veld. Dat zijn vaardigheden die ook best handig zijn naast het veld.

Graag verwelkomt Handbalvereniging Vido nog nieuwe (jeugd)leden, starten kan al vanaf 6 jaar. Dus als je zin hebt om lid te worden, of je wilt je kind een aantal gratis proeftrainingen mee laten doen, stuur dan een vrijblijvende mail naar technischbestuur@hvvido.nl

Mochten er nog bedrijven zijn uit de regio die de vereniging willen ondersteunen en sponsoren, dan kan een mail gestuurd worden naar sponsorcommissie@hvvido.nl. Kijk voor meer nieuws op de site www.hvvido.nl